Phaedra Werkhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Phaedra Werkhoven. © Jeroen Jazet

Moet er een vaccin in de armen van mijn kinderen ?

COLUMNPhaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.

6 reacties

 • Rob Brama

  3 maanden geleden
  Ok allemaal leuk en aardig, maar dat neemt niet het FEIT weg dat de onderzoeken nog lopen, er is een voorlopige goedkeuring. Lange termijn IS onbekend, punt! Je kan hoog en laag springen maar het is wel gewoon waar. En waarom zou een jong gezond iemand een vaccin nemen tegen iets waar ze niets om te vrezen hebben. Als een 18 jarige achter het stuur van z'n Golfje stapt loopt ie veel meer risico. Dus dan maar autorijden verbieden tot je 25e? Op basis van gevaar zou dat dan onmiddellijk moeten.
 • Carla Boer

  3 maanden geleden
  Wat een onzin verhaal. Elke dag wordt iedereen met virusjes en bacteriën geconfronteerd en continu is onze afweer er druk mee dat op te ruimen. Dat gebeurd allemaal op precies dezelfde manier als waarop deze vaccins werken. 1 klein verschilletje. Het vaccin is ongevaarlijk en dat wat je dagelijks binnen krijgt aan andere aanvalletjes kan heel gemeen zijn. Zowel in water, voedsel, contacten, etc kan van alles zitten. Je afweer werkt dus gewoon door, wordt alleen gefopt voor afweer tegen COVID.
 • Hans Invernizzi

  3 maanden geleden
  Ik zou zeggen: lees het advies van de Gezondheidsraad, het interview in de DPG-bladen met Ton de Boer van het CBG en luister naar gerenommeerde kinderartsen die allen positief adviseren. Laat je niet gek maken door mensen - artsen of leken - die desinformatie en complotheorietjes rondpompen. En laat vooral je kinderen zelf beslissen. Pubers zijn oud en wijs genoeg om te besluiten of ze een goedgekeurd, dus veilig en zeer effectief, vaccin willen nemen. Voor henzelf én voor hun dierbaren.
 • jos zoet

  3 maanden geleden
  Waarom de oren laten hangen naar een huisarts (!) Terwijl gerenommeerde specialisten er achter staan.. Ouders, zijn/waren jullie ook zo kritisch bij al die kindervaccins ? Nee he... Dat zijn/waren ook vaccins tegen virussen als bof, mazelen en rode hond..
 • Rob Brama

  3 maanden geleden
  De onderzoekstermijnen van sommige vaccins lopen pas af in 2024. Dit zijn gewoon mededelingen van de farmaceuten zelf. Er is nog nooit op grote schaal met dit type vaccinatie gewerkt en er kleven risico's aan, dat zijn de woorden van Hugo de Jonge zelf. Ik snap niet waarom zulke informatie keer op keer in het verdoemhoekje komt. Jonge gezond mensen vaccineren tegen iets waar ze vrijwel niets om te vrezen hebben is complete waanzin en dat zal het altijd blijven. Je immuunsysteem is een wonder !
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.