Kinderen lopen de school binnen. Inzet: Naomi Venus
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen lopen de school binnen. Inzet: Naomi Venus © ANP

Naomi droomt ervan voor de klas te staan: ‘Maar kan alleen aan de slag voor starterssalaris van 21-jarige...’

OPINIEHet lerarentekort loopt de komende jaren verder op, is de prognose. Om het vak aantrekkelijker te maken moeten leerkrachten en scholen ook eens naar zichzelf kijken, zegt Naomi Venus uit Apeldoorn die er al jaren van droomt leerkracht te worden.  ,,Als een school al aan zij-instromers doet, mag die met al zijn ervaring aan de slag voor een starterssalaris van 21-jarigen...’’

9 reacties

 • E Boom

  1 jaar geleden
  Beste Naomi, Lees een uitgebreide reactie op de site van Beter Onderwijs Nederland.
 • c. van Wingerden

  1 jaar geleden
  E. Goedhart. Is de norm je kapot te werken? Is dat je roeping. Waarom wordt de norm absurd hoog gelegd. Ook in andere banen. Gewoon betaalt krijgen voor de uren die je werkt. Dat zou al heel wat spanning weg nemen. Daar aan vast houden. Bereid zijn om veel te werken, maar werkgevers zijn niet bereid veel te betalen. Prima, dan NIET uren werken in vrije tijd! Wanneer iedereen daar eens mee begint, krijg je ontspannender samenleving.
 • Jeroen Prater

  1 jaar geleden
  Denken te beschikken over leerkracht 'ervaring' omdat je zelf een kind hebt. Het is net zo absurd als denken dat je ervaring hebt als verpleegkundige, omdat je wel eens in het ziekenhuis hebt gelegen. Het is een belediging voor iemand die hiervoor heeft gestudeerd en ECHT ervaring heeft. Of kan iedereen die wel eens een steekhoudende tekst heeft geschreven direct het werk van Naomi als communicatieadviseur overnemen?
 • Roel Akkerman

  1 jaar geleden
  @HA Klomp maak aub even de basisschool af zodat je goed kunt lezen voordat je zomaar bij elk artikel een beetje uit je nek loopt te kletsen.
 • HA Klomp

  1 jaar geleden
  Als je écht zo graag voor de klas wilt, je hebt al een HBO-diploma, schrijf je dan in voor de opleiding. Als je écht een HBO-opleiding hebt krijg je vast een boel vrijstellingen. Als je écht zo graag voor de klas wilt, en dat wil je écht al jaren, dan had je je al lang geleden georiënteerd en weet je dat je écht een opleiding moet volgen om dit werk te kunnen. Als je écht voor de klas wilt……. Maar dat wil je niet, dit stukje publiciteit is voor de bühne, voor je vrindjes op de hockeyclub…….
 1. Leraren meer werken? ‘Een weldenkende leerkracht breidt onder deze omstandigheden zijn uren niet uit’
  LEZERSREACTIES

  Leraren meer werken? ‘Een weldenken­de leerkracht breidt onder deze omstandig­he­den zijn uren niet uit’

  Als juffen en meesters meer zouden werken dan de 0,68 fte die ze nu gemiddeld doen, zou het lerarentekort wel eens als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen, betoogde de Sallandse scholenbestuurder Bart de Grunt in een opinieartikel in de Stentor. Dat lokte een flinke discussie uit op onze website en Facebook. ‘In het onderwijs werkt iedereen onbetaald al een dag extra.’