Roos Klunder / Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Roos Klunder / Shutterstock

Niet meer benoemen of iets vega is, dat is pas mooie humor

columnStel nou dat blijkt dat er in uw koffieboontjes van de afgelopen drie jaar geen cafeïne heeft gezeten. U ging er desalniettemin hartstikke lekker op in de ochtend. Zou u stampij maken?

12 reacties

 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  @Liesbeth Schut: En in een restaurant krijg je ook geen ingrediëntenlijst bij je Chateaubriand. Maar de restaurantkok die de Chateaubriand bij zijn groothandel inkoopt ziet die wel degelijk op het product. Een aanduiding van wat er in zit is in dit soort gevallen dus eveneens een kwaliteitskenmerk. U hebt de klok wel horen luiden, maar u weet niet waar de klepel hangt. Dus lijkt het me beter dat u uw oor eens goed te luisteren legt. Heeft u wel eens van de NVWA gehoord?
 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  Als je een kroket in een snackbar of zo besteld krijg je ook geen lijst met ingrediënten erbij. En zolang er geen specifieke aanduiding, als bv rundvleeskroket, vermeld wordt hoeft er ook geen rundvlees in te zitten.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  Heel veel dingen die we eten zijn vega, maar moeten nu in een keer vega heten. Waarom kunnen niet gewoon gezond eten en kunnen we niet stoppen met een commercieel label 'vega'. Mensen hebben niet door dat ze extra moeten betalen voor dat labeltje.
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Pas "kipfilet" gegeten van de vegetarische slager. Het was niet om aan te zien, laat staan om te eten. Laten we alsjeblieft stoppen met dit beduvelen. Als het vegetarisch is, dan is het geen vlees. En zet dit dan ook niet op de verpakking. Laten we elkaar toch vrij laten. Voor elk ding in onze samenleving is onderhand wel een klein groepje, dat een ander iets op wil dringen. Ik eet zelf gewoon veel minder vlees dan voorheen. Dat is mijn keuze. Vrijheid blijheid.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Er zijn wetten waaraan ons voedsel moet voldoen. Een opgave van ingrediënten hoort daarbij. Wat mij betreft hoort daar ook de benaming bij. Dat houdt in dat al dat nepvlees niet langer aangeprijsd kan worden met termen als 'Van de vegetarische slager' of uit dezelfde keuken iets 'kipstukjes' noemen, want vegetarische slagers bestaan niet, dus 'kipstukjes' eveneens niet. Een slager werkt met vlees, niks anders. Net zo als 'burgers' die niet van vlees zijn. Marketingjongens moeten op herhaling.