De politie hield in de herfst van vorig jaar een aantal jongeren in Rotterdam-Charlois aan vanwege ruzies op straat. Een deel van de jeugd had deze messen bij zich.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie hield in de herfst van vorig jaar een aantal jongeren in Rotterdam-Charlois aan vanwege ruzies op straat. Een deel van de jeugd had deze messen bij zich. © Politie Rotterdam

‘Om het geweld tussen jongeren te bestrijden, moeten we in de wereld van een messentrekker stappen’

Om het messengeweld onder jongeren te bestrijden, moet volgens het Rotterdamse PvdA-gemeenteraadslid Steven Lammering een vangnet komen rond de jongeren.

  1. Stelling | BN’ers die meedoen aan #ikdoenietmeermee hebben voor mij volledig afgedaan
    Jouw mening

    Stelling | BN’ers die meedoen aan #ikdoeniet­meer­mee hebben voor mij volledig afgedaan

    Met de hashtag #ikdoenietmeermee laten diverse BN’ers, onder wie Thomas Berge, Famke Louise en Hardwell, in video's op Instagram weten de coronaregels van het kabinet te negeren. Ze laten hun volgers weten dat de huidige maatregelen ‘aan alle kanten rammelen’ en eisen bovendien eerlijkheid en transparantie. Volgens de oproep is ‘angst de grootste onderdrukker van het immuunsysteem’. De oproep zette een tegenbeweging in gang onder de hashtag #ikdoewelmee en #ikdoenoggewoonmee, gesteund door onder anderen politici Rob Jetten, Lodewijk Asscher en BN’ers Claudia de Breij en Roel van Velzen.