Phaedra Werkhoven met Marjan Minnesma.
Volledig scherm
PREMIUM
Phaedra Werkhoven met Marjan Minnesma. © Jeroen Jazet / Robin Utrecht

Oorlog en corona, dat is peanuts vergeleken met de echte crisis die op ons afkomt

COLUMNPhaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.

12 reacties

 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Het klimaat verandert al 4,5 miljard jaar, 10.000 jaar geleden kon je op het gemakkie naar Engeland lopen. Dus eenieder, ook juffrouw Minnesma, die stug geloven dat het klimaat een statisch geheel is en dat moet blijven hebben niet echt opgelet op school.
 • klaas Bron

  2 maanden geleden
  Klimaat het grootste probleem? Maar dat lossen we niet op met zon en windenergie want dat vergroot het probleem. Duitsland haar wind- en zonneparken warmen lokaal op ca 0.7% graden. Adaptief klimaat beleid en handelen als het noodzakelijk, is want zeespiegel stijgt al 150 jaar met slechts ca 14 cm per 100 jaar. Niets van te vrezen op komende generatie. Droogte is ook lokaal aan te pakken. De wereldtemp beweegt nu al ca 20 jaar in zijwaarts patroon en van versnellen trend is geenszins sprake!
 • Winny lieverst

  2 maanden geleden
  Wij moeten toch ook allemaal eten? Het is allemaal rijkelijk laat het geneuzel over het milieu. De boeren weg willen pesten en ergens anders een vliegveld willen openen. Als het maar geld opbrengt laat die VVD-kliek alle schroom varen.
 • Janny Hogeboom

  2 maanden geleden
  Zo denkt iedereen dit heb ik nu wel even verdiend. Zolang die yuppen 3x keer per jaar de wereld rondvliegen maar zoo milieubewust het vlees laten staan denk ik stelletje hypocrieten die hun gedrag willen goed praten en mij willen vertellen wat ik wel en niet moet doen
 • Ton Ruygrok

  2 maanden geleden
  Nou als ik zie hoe die Klima Bobo's met hun PatserYets door het luchtruim scheuren ook van en naar de "OZO" belangrijke meetings .., ben ik niet onder de indruk van hun interessante gedoe.. De wereld wordt alleen "gered" als we van deze vrouwtjes en mannetjes verlost zijn..! A.Ruygrok, Monster.
 1. Lezers over vegetarisch fastfood: ‘Bij plantaardig eten wordt het vleeseters rood voor de ogen’
  PREMIUM
  Lezersreacties
  10

  Lezers over vegeta­risch fastfood: ‘Bij plantaar­dig eten wordt het vleeseters rood voor de ogen’

  ‘Normaal of met vlees?’ is sinds kort de standaard openingszin bij een Burger King in Oostenrijk. Op de vraag of snackfoodketens die koers allemaal moeten omarmen reageerden tientallen lezers. ‘Mij valt op hoe kwetsbaar het ego van veel vleeseters is. Slechts de mogelijkheid van plantaardig eten en het wordt hen al rood voor de ogen', schrijft Maurice Koopman.