Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP / ANP XTRA

Open brief aan zorgminister Helder: ‘U heeft nog nooit iemand meegemaakt met vergevorderde dementie’

@ingezondenWytske Breedijk zorgt voor haar partner met dementie. Ze is verbijsterd over uitspraken van minister Conny Helder dat er niet meer plekken nodig zijn in verpleeghuizen voor mensen met die ziekte.

10 reacties

 • J. Bosman

  2 maanden geleden
  Helaas dat deze beleidswerkers geen enkele notie hebben van wat ZORG daadwerkelijk inhoudt. men denkt dat het allemaal wel meevalt maar zij die dagelijks met deze zorg intensieve zorgvragers werken hebben veel meer inzicht in wat mensen nodig hebben om nog een respectabel leven te hebben. Zonder ondersteuning redden ze het niet. Mijn tip is dan ook laat mevr. Helder is een half jaar in een verpleeghuis op de afd. Dementie gaan werken en hopelijk worden haar ogen geopend.
 • H. Janssens

  2 maanden geleden
  Soms lijkt de besluitvorming helaas belangrijker dan het inzicht. Laten we hopen dat mw. Helder nu aan haar inzicht gaat werken. Dat mag je van een minister verwachten. Harm Janssens
 • M. Zuidervaart

  2 maanden geleden
  Zorgminister spreekt duidelijk de taal van een manager /bestuurder die nooit op de werkvloer heeft gewerkt..... Werkelijk is duidelijk anders en treffend beschreven.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  De ouderenzorg loopt al meer dan twintig jaar hopeloos vast omdat enige visie ontbreekt,we weten al een paar generaties dat dit er aanzat te komen,niets nieuws onder de zon,laat je niets wijsmaken,een goedkope samenleving bestaat niet,jaren is er bezuinigd om een mooi plaatje te krijgen,dan krijg je alles in één keer,zeker de op alle fronten mislukte kabinetten Rutte lieten de emmer overlopen,het gaat helemaal niet goed,dat leek zo en iedereen zeker de politiek is hoofdschuldig
 • Ada Schouten

  2 maanden geleden
  Ik zag een stukje waarin Fleur Agema het voor ouderen opnam (ze was erg emotioneel) en ook hoe minister Helder er koeltjes op reageerde dat ze de ouderenzorg van binnenuit kent. Maar kennen en kennen is twee en ik vermoed dat zij niet weet hoe het is om een ouder of partner in zorg te hebben. Veel sterkten voor al die ouderen en hun mantelzorgers toegewenst. Blijf vooral aan de bel trekken! Soms loont dat.