Ga jij zonder angst een rondje hardlopen in een afgelegen gebied?
Volledig scherm
Ga jij zonder angst een rondje hardlopen in een afgelegen gebied? © Dreamstime

OPROEP I Loop jij in je eentje zonder angst je hardlooprondje?

OPROEPIn een populair hardloop-en wandelgebied in Deventer zijn afgelopen weekend twee vrouwen belaagd. Wat doet dat met jou als vrouwelijke wandelaar of jogger? 

3 reacties

 • Nicole Bakker

  3 weken geleden
  Ik loop er door de week heel vaak, vroeg in de ochtend, geniet dan van de vogels en de rust. Maar het is er altijd heel stil…. Dus ik ga nu voorlopig maar niet. Het is nu ook ‘s ochtends nog maar net licht. Ik ga mijn rondje verplaatsen naar de bewoonde wereld…..
 • Ronald van der Valk

  3 weken geleden
  Ik loop (nou: marcheer) in Harderwijk, elke ochtend om kwart voor 7, elke dag een wat andere route. Ik eindig de laatste 2 km meestal op een populaire hardlooproute: langs het Wolderwijd. Op het Zeepad zie ik dagelijks fietsers, hardlopers, wandelaars, hondenuitlaters en een enkele zwemmer. Steeds weer zie ik daar jonge en oudere vrouwen nerveus worden als er een man nadert. Aangezien ik ruim 2 m lang ben kan ik me daar iets bij voorstellen, maar ik weet: die eerste reactie is een slechte zaak.
 • M. Steenbergen

  3 weken geleden
  Ik loop dagelijks een rondje langs de Zandwetering te Deventer. Maar alleen bij daglicht en nooit wanneer het schemert of aardedonker is. Verder heb ik voor noodgevallen altijd mijn telefoon in de aanslag en weet het thuisfront waar ik ben en hoe laat weer terug. Zodat zij eventueel actie kunnen ondernemen. Marianne Steenbergen
 1. Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt
  PREMIUM
  Column

  Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt

  Stel nou dat er steevast, voordat er een medisch traject in wordt gegaan, eerst een levensstijlcheck gedaan wordt? Desnoods online. Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben ontdekt dat voeding een rol bij het ziekteverloop van corona zou kunnen spelen. Mensen die zwaar ziek werden of zelfs kwamen te overlijden, hadden vrijwel allemaal een ernstig tekort aan selenium en zink in hun bloed. Waar die stoffen in zitten? Vooral in vis. Ik begrijp nu waarom Urk zo ontspannen die pandemie doortokkelt.