Het boek 'Ouderen zijn de schuldige' kent meer hoofdstukken: Zorgkosten lopen uit de hand, want senioren worden te oud.
Volledig scherm
PREMIUM
Het boek 'Ouderen zijn de schuldige' kent meer hoofdstukken: Zorgkosten lopen uit de hand, want senioren worden te oud. © ANP

‘Ouderen wonen te lang in groot huis? Geef ouderen niet de schuld van alles’

OPINIEAls een van de oorzaken van de wooncrisis werd onlangs genoemd dat ouderen te lang in een te groot huis blijven wonen. Een nieuw, slecht hoofdstuk in het boek 'Ouderen zijn de schuldige', zegt Gusta Willems.

19 reacties

 • peter sanders

  1 jaar geleden
  sommige ouderen zijn al zolang niet geïndiceerd met pensieon als ze dat al hebben dat verhuizen geen optie is, ze kunnen het lichamelijk/geestelijk al vaak niet aan, de verhuiskosten niet dragen en inrichting niet betalen, en de extra huur die meteen wordt geheven met een nieuwe woning, want de woningbouw vereniging neemt daarmee meteen een huuraanpassing mee naar boven toe dat bij bestaande huren niet kan. al met al zou een verhuispremie van minimaal 10.000 euro op zijn plaats zijn...
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Beste Van Zutphen, Er zullen ouderen in een villa wonen, ook hier generaliseert u weer. Niet doen, dat lost niets op. Wij wonen in een gewone rijtjeshuis.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  @Joost van Zutphen, het is zelfs nog mooier:Knarrenhof heeft op haar website een aardige uiteenzetting geplaatst: als er een ouder stel naar een Knarrenhof vertrekt, heeft dat zeven (7) verhuizingen tot gevolg, een aardige doorstroming dus .
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Houd er maar rekening mee dat dit probleem voorlopig niet opgelost wordt. Er worden de komende jaren hooguit 70.000 woningen gebouwd. Trek daar de gesloopte woningen vanaf. De netto bevolkingstoename ligt rond de 90.000 .
 • Egbert Goossen

  1 jaar geleden
  Als het ABP seniorenwoningen gaat bouwen, snijdt het mes van twee kanten. Meer woningen voor ouderen en betere belegging zodat de pensioenen ook geïndexeerd kunnen worden na 10 jaar stilstand!