AFP
Volledig scherm
© AFP

‘Poetin zet de toekomst van Rusland op het spel’

opinieDe Russische oorlog tegen Oekraïne verloopt niet zoals verwacht. Daarnaast heeft het land een zwakke economie en emigreren jongeren. De toekomst van Rusland ziet er beroerd uit, stelt economisch geograaf aan de Universiteit Utrecht Ton van Rietbergen.

6 reacties

 • Y bethume

  2 weken geleden
  DE kop is: "Putin zet de toekomst van Rusland op het spel". Dat denk ik wel ja! Uiteindelijk
 • E Winters

  2 weken geleden
  Tsaar Vladimir de Kleine ? Letterlijk en figuurlijk.
 • Erik Heukels

  2 weken geleden
  Putin is een machtswellusteling en wantrouwt (als ex spion) van nature alles en iedereen. Daarnaast is de Russische economie sterk afhankelijk van olie- en gas; de “oude” economie. Europa cq de westerse wereld, de belangrijkste afzetmarkt zetten in op energietransitie. Daarvoor zijn grondstoffen nodig, die Rusland niet bezit, Oekraïne wel. Kortom Rusland heeft Oekraïne hard nodig om toekomstbestendig te worden…
 • Eric Moll

  2 weken geleden
  De Russische economie heeft slechts de omvang van die van de Benelux, het leger is wel groot, maar totaal verouderd, op wat nucleaire wapens na, de soldaten zijn slecht getraind, slecht gevoed en dus slecht gemotiveerd. De samenleving hangt als los zand aan elkaar en Poetin maakt het alleen maar erger. Deze hap gaat binnen nu en 5 jaar totaal uiteen vallen. Dan zijn we terug bij een groot aantal deelrepublieken met feodale leiders, tenzij die clown in het Kremlin met atoomwapens gaat smijten.
 • Emielje de Aarder

  2 weken geleden
  Als die hoge heren in Rusland nou eens het geld wat wordt verdiend met de natuurlijke rijkdommen van het land, zouden steken in: infrastructuur, onderwijs en dat soort zaken, zou Rusland kunnen floreren op het wereldtoneel. Maar nee, ze gaan liever terug naar de 20e eeuw om lekker oorlogje te spelen.