Wanneer de huidige Tweede Kamer een 5 procent-kiesdrempel zou kennen, dan zouden alle partijen met zeven of minder zetels verdwijnen.
Volledig scherm
Wanneer de huidige Tweede Kamer een 5 procent-kiesdrempel zou kennen, dan zouden alle partijen met zeven of minder zetels verdwijnen. © ANP

Politicoloog: ‘Zo kan vertrouwen in overheid zich herstellen’

OPINIEDe Nederlandse overheid lijkt de uitdagingen die op haar afkomen steeds minder goed aan te kunnen, zegt politicoloog Tom Baars. ‘De ene na de andere crisis stapelt zich op.’ Baars heeft een oplossing, betoogt hij in dit opinieartikel.

24 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Er niemand om op te stemmen al jaren niet.Drama kabinet onder balkellende en nu rutte.
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Beste Eric laat Arend van Faassen maar zitten. Niet reageren op zijn commentaar. Begrijpend lezen is namelijk niet zijn sterkste ding. Wat jij stemt prima. Wij wachten maar af. Hoop dat dit kabinet snel valt, dan valt er pas wat te stemmen. Oh ja Eric, Arend is anti-boer, zit in zijn eigen stikstof-bubbel en houdt van fruithapjes. Volgens mij alleen van hele zure.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Eric Goedhart ik vraag Ed Groot een specifiek advies nav zijn betoog. Waarschijnlijk voelde u zich geroepen daarop te antwoorden. Uw goed recht. Maar dan is het mijn goed recht dat antwoord te lezen in het kader van mijn vraag. Dat is geen provoceren. Als u uzich niet in kunt leven in een ander, moet u ook niet voor die ander antwoorden. U provoceert dan en houdt u niet aan de feiten. Maar dat was me al vaker opgevallen.
 • Eric Goedhart

  2 maanden geleden
  Arend Faassen, je vraagt op wie je moet stemmen, en ik geef aan BBB. Vervolgens haal je daar beweringen bij die door niemand zijn geuit. Ik weet donders goed wat ik plaats, en laat mij geen woorden in de mond leggen. Als provoceren jouw doel is, provoceer dan lekker verder, hou het anders bij feiten.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Eric Goedhart, als u niet weet wat je plaatst, kun je beter niets plaatsen. Ik heb een vraag gesteld aan ene Ed Groot, welke partij zijn problemen oploste en u gaf daar antwoord op met BBB. En voor wat betreft dubbele agenda en zich laten sturen vraag ik me af of er veel verschil is met andere politici en BBB. Wat wel duidelijk is, is dat mevr. vd Plas, soms ook graag gebruik maakt van halve waarheden.