Volledig scherm
Het burgerinitiatief voor een ruimer kinderpardon van Tim Hofman is inmiddels meer dan 200.000 keer getekend. © ANP

Reageer: Ruimer kinderpardon of geen excuus?

Vraag van de weekVoor vierhonderd kinderen die in Nederland hun leven hebben opgebouwd dreigt uitzetting. Toch komt er volgens staatssecretaris Mark Harbers geen nieuw kinderpardon. Hij is daarmee ongevoelig voor de roep die opnieuw klinkt uit een deel van de samenleving.

De schrijnende situatie van de kinderen waar het om gaat is volgens Harbers de verantwoordelijkheid van de ouders, niet van de Nederlandse overheid. Het burgerinitiatief van programmamaker Tim Hofman, die ruim 200.000 handtekeningen ophaalde voor een ruimer kinderpardon, lijkt daardoor kansloos. Hofman voerde bij zijn actie aan dat kinderen bij uitzetting psychologische schade oplopen. Hij is bovendien van mening dat de overheid deels verantwoordelijk is voor het feit dat asielprocedures jaren kunnen duren.

Wat vindt u: pardon of geen excuus?

Stuur uw reactie van maximaal 150 woorden naar opinie@destentor.nl, voorzien van naam en woonplaats. De deadline voor het insturen van een reactie is donderdag 12:00 uur. Volgende week wordt een deel van de reacties gepubliceerd.