In Berlijn geldt de 2G-regeling al. Gaat Nederland dat ook doen?
Volledig scherm
In Berlijn geldt de 2G-regeling al. Gaat Nederland dat ook doen? © REUTERS

Stelling | 2G is nu de beste optie in strijd tegen coronavirus

JOUW MENINGHet kabinet wil strengere regels voor gevaccineerden invoeren in de strijd tegen corona. Maar lang niet alle politieke partijen gaan akkoord met de zogenoemde 2G-benadering. Die houdt in dat alleen gevaccineerden en van corona genezen personen toegang hebben tot bepaalde sectoren. 

12 reacties

 • Tassie Kramer

  1 jaar geleden
  1g eerlijkste optie,maar dan gaan we de werkelijke cijfers zien,want dan vallen de gevaccineerde door de mand,met corona onder de lede. En zien ze dat heel het vaccin lariekoek is. En dat wilt de regering niet,want dan blijkt dat ze idd geblunderd en gelogen hebben. Maar wil je het eerlijk spelen en geen tweedeling krijgen,dan kan iedereen GEZOND GETEST aan tafel,dansen enz, en niet de ene wel en de andere niet. NEDERLAND IS TOCH ZO TEGEN DISCRIMINATIE,WAT IS DIT DAN?
 • Ronald Wintjens

  1 jaar geleden
  1g is mijn inziens de oplossing!
 • Hans Thelosen

  1 jaar geleden
  We proberen steeds alles uit te leggen en te beredeneren, laten we daar eens mee ophouden. Schouders eronder en samen die maatschappelijke verantwoordelijkheid oppakken. Gewoon doen. En het is toch te zot voor woorden dat een kleine groep ongevaccineerden zoveel voor mekaar lijkt te kunnen krijgen dat de grote groep gevaccineerden daaronder lijden!!
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  @G. van Dijk, wat je noemt (anderen besmetten) is dus het argument van groepsimmuniteit. En ik neem aan dat je ook weet dat dit inmiddels is achterhaald! Ook de overheid gebruikt dit argument niet meer.
 • Herman Rottink

  1 jaar geleden
  Covid-19 is een vervelende en gevaarlijke ziekte, met name de Delta-variant. Door de G2-regel toe te passen beschermen we degenen die niet gevaccineerd zijn. We zien nu dagelijks de gevolgen, met name voor de niet gevaccineerden. Goed plan....