Overijssel wil de ‘single-track’-routes afsluiten om de zandhagedis en hazelworm. © Ruud Voest / Natuurmonumenten - Paul Cools / ravon.nl
Volledig scherm
Overijssel wil de ‘single-track’-routes afsluiten om de zandhagedis en hazelworm. © Ruud Voest / Natuurmonumenten - Paul Cools / ravon.nl © Ruud Voest / Natuurmonumenten - Paul Cools / ravon.nl

Stelling | Afsluiten van mountainbikeroutes op Sallandse Heuvelrug gaat veel te ver

JOUW MENINGDe provincie Overijssel wil alle singletrack-mountainbikeroutes op de Sallandse Heuvelrug in de zomermaanden afsluiten om de zandhagedis en hazelworm te beschermen. Voor de ene partij gaat dit voornemen veel te ver, maar voor de ander lang niet ver genoeg.

11 reacties

 • Bart Waanders

  1 jaar geleden
  Ook hier polarisatie zoals in veel situaties. Laten men/we de verbinding zoeken via discussie en begrip voor elkaar kweken.
 • Ongeveer Precies

  1 jaar geleden
  @Stephan Edelijn. Precies dat! Ik mountainbike regelmatig op deze specifieke route (grofweg 4 á 5x per kalenderjaar) maar ik loop ook veel op de Holterberg. Het is pas sinds een paar jaar dat er op de Holterberg ook delen afgeplagd worden en als zandplek worden achtergelaten. Op Google Maps op satalietbeelden kun je dat heel goed zien. De gebiedsbeheerder heeft er al die jaren zelf geen prioriteit van gemaakt om te voorzien in de juiste habitat. Was zonder mtb-route mogelijk nooit opgevallen.
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Zolang MTBers je nog uitschelden wanneer je niet voor die gekken aan de kant springt mag er van mij een algeheel MTB verbod komen in alle natuurgebieden.
 • Maarten Streppel

  1 jaar geleden
  Mountainbikers worden ten onrechte in de verkeerde hoek geplaatst. Single Tracks worden door verenigingen zelf aangelegd, of er wordt middels een vignet een vergoeding betaald aan de partij die de aanleg heeft verzorgd. Dit betekent dat er geheel volgens de regels wordt gerecreëerd. We moeten allemaal meer bewegen, maar wanneer dit blijkbaar op een MTB gebeurt, zijn mensen het er plots niet mee eens. Wellicht kunnen de tracks worden aangepast met een verhoging of tunnel voor kwetsbare stukken.
 • michel nales

  1 jaar geleden
  Tja de Nederlanders mogen niet meer de natuur in van de milieu clubjes in dit land. Na stikstof en Pfas debacles moeten we misschien maar lid worden van het huis van Oranje ? zij hebben een mooi afgeschermd natuurgebied voor hun zelf met een miljoenen subsidie en daar mag je eind augustus ook niet meer in tenzij je een Koning bent met een jachtgeweer om het gestreste wild tegen de hekken in te jagen. En hoe zit het met de Wolf op de Holterberg of zijn die tegenwoordig vegetarisch