Veel spaarders zagen hun spaargeld verdwijnen doordat ze meer belasting moesten betalen dan dat het spaargeld opleverde.
Volledig scherm
Veel spaarders zagen hun spaargeld verdwijnen doordat ze meer belasting moesten betalen dan dat het spaargeld opleverde. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Stelling | Álle gedupeerde spaarders moeten compensatie krijgen

JOUW MENING60.000 belastingplichtigen die bezwaar maakten tegen de spaartaks krijgen dankzij de rechter compensatie voor de te veel betaalde belasting. Andere gedupeerde spaarders die samen jarenlang miljarden euro’s teveel belasting betaald hebben, vallen buiten de boot.

2 reacties

  • evert rook

    1 maand geleden
    Er zijn al regels genoeg
  • Ostendorf

    1 maand geleden
    M.b.t. spaargeld dat men op moet geven op het belastingbiljet is het niet normaal elk jaar bezwaar aan te tekenen. Natuurlijk was het berekenen door de belastingdienst in opdracht van de minister van financiën niet correct. De belastingdienst is een uitvoerend orgaan. Nu de Hoge Raad zelf schrijft dat de berekening "onterecht" is, moet en kan de minister niet anders besluiten dan: terugbetalen aan allen die te zwaar zijn belast. De tweede kamer en de senaat moet hem dit duidelijk maken.