Een leraar geeft online les in een leeg klaslokaal dat is omgebouwd tot studio.
Volledig scherm
Een leraar geeft online les in een leeg klaslokaal dat is omgebouwd tot studio. © ANP

Stelling | Als je je niet laat vaccineren kies je voor online onderwijs

Jouw mening‘Ga je studeren? Laat je vaccineren!’ is de slogan van hogeschool Windesheim in Zwolle aan het begin van het nieuwe studieseizoen. Vicevoorzitter Henk Hagoort van de Vereniging van Hogescholen bezweert dat hiermee geen leerlingen buitengesloten worden.

4 reacties

 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Wat een kolder. Vaccineren is niet verplicht, mag dat ook nooit worden, en ook niet indirect. Het wegnemen van vrijheden van ongevaccineerden is chantage, een indirecte manier van verplichten. Ook is een groep ongevaccineerden geen risico voor de wel gevaccineerden. Je voorkomt met vaccinatie niet DAT je ziek wordt, maar verminderd ALLEEN de kans op ernstige ziekteverschijnselen.
 • A Nijland

  2 maanden geleden
  Hier hoeven we toch niet zo moeilijk over te doen, gevaccineerd ben je tot op zekere hoogte beschermd, ben je niet gevaccineerd loop je het risico besmet te worden en daadwerkelijk ziek te worden van Covid-19. Het is een keus, we moeten nu echt stoppen met dat angstige gedoe, de zekerheid dat je niets overkomt en het eeuwige leven hebt krijg je nu eenmaal nooit. Covid is er en Covid gaat nooit weer weg, vaccineren kan, wil je niet dan laat je het, evenals bij alle andere vaccins die er zijn.
 • Veritas

  2 maanden geleden
  Zowel met als zonder vaccinatie ben je besmettelijk en daar waar de anderhalve meter losgelaten wordt is het besmettingsrisico ook voor gevaccineerden reëel. Dus zonder vaccinatie loop je ten opzichte van niet gevaccineerden een groter risico om (ernstige en langdurige) ziekteverschijnselen te ontwikkelen, online onderwijs te moeten volgen en daarna alsnog immuun te zijn. De vraag zou dan ook kunnen zijn: moet er een alcoholverbod komen voor alcoholisten?
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Als he niet gevaccineerd bent leef je beperkt. Is prima als dat je keuze is.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Omhooggevallen Nederlandse rappertjes verzieken de boel. Lil Rotzak voorop
  PREMIUM
  column
  2

  Omhoogge­val­len Nederland­se rappertjes verzieken de boel. Lil Rotzak voorop

  Stel nou dat we homo als scheldwoord serieuzer aanpakken? Dit weekend was er in diverse dorpen dik vet feest. Het was geen Zandvoort met Brilsmurf en 70.000 man, maar platteland met koeien en 750 lui. Vast allemaal getest bij de toegang. Zelf was ik druk met mijn cabaretvoorstelling bij elkaar lullen, dus ik ging niet. Jammer, ik heb het bier gooien op Liquido en bessenjenever achteroverslaan gemist.