Prinses Amalia van Oranje. Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje stelt de Rijksvoorlichtingsdienst foto’s beschikbaar. Deze zijn korte tijd geleden genomen op Paleis Huis ten Bosch.
Volledig scherm
Prinses Amalia van Oranje. Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje stelt de Rijksvoorlichtingsdienst foto’s beschikbaar. Deze zijn korte tijd geleden genomen op Paleis Huis ten Bosch. © RVD – Frank Ruiter

Stelling | Amalia zou een geweldige koningin zijn

JOUW MENINGAmalia is vandaag achttien jaar geworden. Nu ze meerderjarig is kan ze in principe elk moment op de troon plaatsnemen, mocht dat nodig zijn. Als Willem-Alexander bij leven en welzijn op latere leeftijd afstand kan doen van de troon, krijgt Amalia nog ruim de tijd zich te ontwikkelen.

14 reacties

 • B. Veerman

  2 maanden geleden
  @E van der Harg, ten eerste mag een president 1000x zo duur zijn, zo lang hij maar democratisch gekozen is. Ten tweede een president zal veel minder kosten omdat je geen miljoenenuitkering aan zijn familie hoeft te betalen en hij/zij gewoon belasting zal betalen. Een republiek zoals die van Duitsland kost geen fractie van die farce hier en is aanzienlijk representatiever dan "ons" verwerpelijke koningshuis.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Van mij mag dat koningshuis blijven en straks Amalia als koningin. Er wordt steeds weer geschermd met dat het duur zou zijn, maar iedere paar jaar een andere president, die daarna het kostbare lezingencircuit ingaat met een kostbare beveiliging, dat kost ook veel geld. Lood om oud ijzer. Ons koningshuis is een mooie representatie van ons land, stabiel en benaderbaar. President Rutte? Baudet? Bewaar me! Het zou politiek nog veel meer onrust geven. En verkiezingen zijn ook duur..
 • D Pit

  2 maanden geleden
  Wat doet precies een geweldige koningin? Nog glamoureuzer lintjes doorknippen en handjes schudden dan een doorsnee koningin ? Mij lijkt dat ze een gruwelijk leven tegemoet gaat, een leven in een gouden kooitje waar zeker in het huidige tijdsgewricht geen ontsnapping meer mogelijk is. Een leven ook vol zinloze symboliek vergelijkbaar met Sinterklaas, de kerstman of de paashaas. Treurige verspilling
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  Kunnen we van deze onzin verschoond blijven? Wat doét een koning(in) überhaupt, behalve lintjes knippen, reizen en aan banketten aanzitten. Dure folklore!
 • B Neuteboom

  2 maanden geleden
  Inderdaad een vreemde vraagstelling, hoe kunnen we weten of ze een goede koningin zal zijn? Maar laten we maar stoppen met de monarchie. Het is nu al niet meer dan symboliek. (wat enorm veel geld kost) Het zijn ongetwijfeld prima mensen maar absoluut niet meer van deze tijd .
 1. Lezers over houtrook: ‘Geld besparen, ten koste van andermans gezondheid’
  PREMIUM
  Lezersreacties
  18

  Lezers over houtrook: ‘Geld besparen, ten koste van andermans gezondheid’

  Actiegroep Stop Houtstook Nu wil een verbod op houtkachels en demonstreerde tegen de verkoop van haardhout bij een bouwmarkt in Apeldoorn. De mening dat er snel iets gedaan moet worden wordt gedeeld door veel lezers. ,,Roken? Samen lossen we het op”, was jarenlang de tabaksslogan. Maar er werd helemaal niks samen opgelost”, is een van de reacties met een verwijzing naar de rook van kachels.