Rohda Raalte bereidde in de zon voor op de tweede seizoenshelft.
Volledig scherm
Rohda Raalte bereidde in de zon voor op de tweede seizoenshelft. © Rohda Raalte

Stelling | Amateurclubs moeten nu niet in het buitenland trainen

JOUW MENINGRohda Raalte kwam afgelopen week terug van een trainingskamp in Spanje, waarbij bleek dat meerdere spelers op positief getest waren op corona. Al eerder waren er andere voetbalclubs die noodgedwongen door een besmetting huiswaarts moesten keren of door de situatie al op voorhand besloten niet op trainingskamp te gaan.

2 reacties

  • gerrit van den Brink

    5 dagen geleden
    @Joost, juist de amateurs gaan vrolijk met zijn allen de kroeg in. Die gaan naar het buitenland om te feesten en te zuipen op kosten van de sponsoren. Dat lijkt mij in dit geval geen goed excuus om naar het buitenland te gaan. Rohda Raalte is een typisch voorbeeld hoe dit gaat en wat de gevolgen zijn. Voor profs kun je nog stellen dat het werk gerelateerd is, echter de gemiddelde voetballer is echt niet zo serieus met zijn sport bezig. (Twee uurtjes trainen en dan lekker de kroeg in)
  • Joost Van Zutphen

    6 dagen geleden
    Ik mis hier even de logica. Voor profclubs en profsporters moet je buitenlandse trainingskampen absoluut verbieden. Zij sporten steeds door, hebben dus contacten met andere sporters, uitgebreide staf, vaak publiek. Alle extra risico's op verspreiding moeten daar verboden worden. Voor amateurs is het eerder vakantie met minder kans op besmetting dan thuis op werk of school. Dus daarvoor prima.