Drukte op een Spaans strand.
Volledig scherm
Drukte op een Spaans strand. © Getty Images

Stelling | Belachelijk dat toeristen nog naar ‘oranje’ Spanje en Portugal mogen

JOUW MENINGHet kabinet accepteert dat Nederlandse reizigers ondanks een ‘oranje’ advies op vakantie naar Spanje en Portugal gaan. Zij hoeven van de kant van de Nederlandse overheid geen problemen te verwachten, hoewel vakanties in beide Zuid-Europese landen volgens de richtlijn van de regering geen ‘noodzakelijke reis’ zijn.

4 reacties

 • Bianca Diender

  2 jaar geleden
  Zelf kies ik er bewust voor om niet naar mijn favoriete plaats te gaan in Spanje. In de Reisapp vd overheid staat, alleen voor noodzakelijke reizen. Is vakantie naar Spanje noodzakelijk? Ik vind van niet. Hoewel ik vind dat ik samen met mijn man zeker vakantie verdient heb. We werken allebei full-time en op vakantie in Spanje is voor ons altijd heel veel rust en opladen. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid en dat betekent een pas op de plaats en niet naar buitenland.
 • Bart van den Berg

  2 jaar geleden
  En straks maar weer klagen dat Nederland weer op slot gaat vanwege de hoge besmettingscijfers na de massale vakanties
 • H. Valk

  2 jaar geleden
  Inderdaad. Na de "politieke " vakanties gaat alles weer op slot. Ondanks het feit, dat het geld al binnen is met al die nietszeggende testen en verkoop van mondkapjes . Ze laten nu alles muteren, zodat er straks weer een excuus is voor het nemen van maatregelen.
 • M Konnick

  2 jaar geleden
  Ik denk dat het mark rutte niet meer kan schelen wat er gebeurd, zelfs mondkapjes zijn ineens niet meer belangrijk. Falend beleid. Oogkleppen politiek... Denk dat mark rutte en consorten eerst zelf op vakantie willen voor ze weer gaan beginnen, daarom is in beginsel toch alles vrijgegeven??...