energieprijzen
Volledig scherm
energieprijzen © ThinkStock

Stelling | Bevries de energieprijzen in Nederland

JOUW MENINGDe energieprijzen rijzen de pan uit. Verschillende EU-landen hebben al maatregelen genomen om de prijsstijgingen te beteugelen door de belasting te verlagen. Nederland deed dit ook en praat dinsdag over nog meer maatregelen. Frankrijk gaat een stap verder en bevroor de gas- en elektriciteitsprijs. 

6 reacties

 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  48,4% Overheidsbelastingen, 31,9% leveringskosten en 19,7% Netbeheerkosten. Bron: http://gaslicht.com. Er zijn meerdere tabellen, maar ze komen in principe met elkaar overeen. Het is te gek voor woorden dat overal zoveel belasting op geheven wordt. De overheid wilde dit om het energieverbruik zo veel mogelijk te beperken. Tja, bijna 50% de staatskas in, kassa! Dat mensen in de kou moeten zitten, omdat de rekeningen en boodschappen niet meer te betalen zijn, laat ons kabinet koud.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Als energiemaatschappijen failliet gaan dan hebben we daar ook niets aan. De overheid heeft wel heel veel energiebelasting geheven, zogenaamd voor het ‘milieu’. Dat was een stokpaardje van D66. Als dat er nou eens afgaat dan zijn we daar ook flink mee geholpen. En verder moet de overheid gewoon verstandige maatregelen nemen, zoals gewoon aardgas blijven winnen en inzetten op kernenergie. Dan is de toekomst ook voor komende generaties veilig gesteld!
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  50 % is geen accijns maar roverij om andere hobbys te financieren...
 • Jeep Hulst

  2 maanden geleden
  waar gaan die belachelijke accijnzen op alles eigenlijk heen?
 • T blankhorst

  2 maanden geleden
  Het lijkt me dat de regering iets moet doen met belastingtarief van 50%