Zangeres Maan op het bevrijdingsfestival in Zwolle in 2019.
Volledig scherm
Zangeres Maan op het bevrijdingsfestival in Zwolle in 2019. © ANP

Stelling | Bevrijdingsfestivals moeten altijd gratis zijn

JOUW MENINGBevrijdingsfestivals hebben het financieel moeilijk. Groningen ziet zich als eerste genoodzaakt kaartjes te verkopen om de begroting rond te krijgen. Het zou om een landelijke proef gaan. 

12 reacties

 • Robbert Scholten

  4 dagen geleden
  Als het echt bevrijdingsfestival zijn moeten ze zeker gratis zijn ,zeker in deze gevaarlijke tijd met weer een echte vijand,Rusland,terecht het land van het kwaad genoemd door destijds reagan
 • Rob Potters

  3 weken geleden
  Altijd gratis
 • M Van Deventer

  3 weken geleden
  Beste Brinkman, ik veronderstel dat u niet werkzaam bent in de evenementenbranche? Artiesten hoeven zeker niet gratis te spelen, ook niet bij een gratis festival. Ik was gisteren op een festival en zag daar een portie friet of een broodje kroket voor 4,50 Euro. Het bier zal er ook niet gratis zijn geweest. Zodoende kun je de entree gratis houden.
 • A Brinkman

  3 weken geleden
  Als je tegen een toegangsprijs bent, heb je duidelijke geen benul wat een kosten er verbonden zijn aan de organisatie van een dergelijk groot evenement! Iedereen wil altijd alles maar gratis hebben. Wel artiesten enz , maar het mag niks kosten!
 • M Van Deventer

  3 weken geleden
  Beetje gekke stelling. Wat mij betreft moet het gratis en toegankelijk voor iedereen blijven. Echter, niet door het nog verder subsidiëren door de overheid maar door concessies te doen aan de uitgaven.
 1. Songfestival maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’
  MET VIDEO
  7

  Songfesti­val maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’

  S10 staat zaterdagavond in de finale van het Songfestival. Maakt de Nederlandse inzending kans op de eerste plek, of staat op voorhand al vast dat Oekraïne wint? De Stentor-verslaggever Jeroen Pol vraagt het mensen op straat: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’, maar ook: ‘Ik zou het toejuichen wanneer Oekraïne wint. Ze verdienen daar alle steun die mogelijk is’.