Een sproeier op een akker.
Volledig scherm
Een sproeier op een akker. © ANP

Stelling | Boeren moeten snel meer schadevergoeding krijgen voor de lage waterstand

JOUW MENINGLandbouwbedrijven zeggen jaarlijks voor miljoenen schade te lijden door lage grondwaterstanden als gevolg van drinkwaterwinning. Daarom bereiden ze een claim voor tegen drinkwaterbedrijven. 

7 reacties

 • Robbert Scholten

  2 weken geleden
  Ik denk dat er intelligentere oplossingen moeten komen,de grondwaterstand wil iedereen anders,misschien wordt er wel verbouwd die daar eigenlijk sowieso niet geschikt voor zijn in een veranderend klimaat wat nu is en niet zoals eerder was verwacht rond 2050,
 • Jan Kelder

  2 weken geleden
  Belachelijk, eerst kappen ze alle bomen en rooien alle stuiken om het land, om vervolgens de sloten dicht te gooien omdat je dan grotere en drogere percelen hebt zodat je ze makkelijker met die idiote mega grote machines kunt bewerken en daarna gaan ze piepen dat het te droog is, ik herhaal BELACHELIJK !!!!
 • Alfons van Gurp

  2 weken geleden
  De reacties geven blijk van weinig kennis van de agrarische sector. Boeren willen helemaal geen lage grondwaterstand. Het oppervlaktewater wordt gereguleerd, zodat landbouwgrond niet 'onder water' staat en het land bewerkt kan worden, gewassen niet verzuipen en vee buiten kan lopen.
 • Erik Biesemaat

  2 weken geleden
  Absurd! Die boeren willen juist een lage waterstand omdat ze anders niet met hun megamachines het land op kunnen zonder in de modder te zakken. En nu het té droog is en de slinger de andere kant uit slaat willen ze gecompenseerd worden.
 • Rene van Essen

  2 weken geleden
  Alles moet altijd gecompeseerd worden, als boer ben je ondernemer en heb je ook risico´s, zoals alle bedrijven!