Burgemeester Peter Snijders staat de bewoners te woord.
Volledig scherm
Burgemeester Peter Snijders staat de bewoners te woord. © Pedro Sluiter Foto

Stelling | Burgers moeten veel meer inspraak hebben bij opvang van asielzoekers

JOUW MENINGDriehonderd asielzoekers worden eind dit jaar in een kantoorgebouw in Zwolle opgevangen, om zo de doorstroming van overvolle opvangcentra als in Ter Apel te verlichten.  Op dit plan werd verdeeld gereageerd bij een informatieavond voor omwonenden. 

4 reacties

 • B Zieleman

  4 weken geleden
  De meeste politici weten volgens mij niet eens wat er onder de bevolking speelt of ze wíllen het niet zien! Oogkleppen op en zeggen:"Wat een fantastisch land!", terwijl 90% van de gewone burgers allemaal hetzelfde roepen. Het land stroomt over van asielzoekers en nu worden gemeenten tegen hun zin in verplicht om asielzoekers op te nemen! Het grootste gedeelte zit er helemaal niet op te wachten. Behalve Oekraïners mogen ze nog niet eens werken ook. Ze zouden juist moéten werken voor hun geld 😠!
 • Wim Paalderman

  1 maand geleden
  ja mee eens, het moet maar eens afgelopen zijn met die Haagse bemoeienis , in kleine dorpen geen assielzoekers meer , ga lekker naar den haag , en doe daar je ding
 • E van der Harg

  1 maand geleden
  Inspraak is aardig, als er echt iets mee gedaan kan worden. Hoezeer je in dit geval de vluchtelingen een veilig dak boven het hoofd gunt; niemand wil ze in de achtertuin of in groten getale in de straat/buurt. Het zullen vooral wel weer veel mannen zijn, die alleen hierheen zijn gekomen als kwartiermaker.. en ze hebben de hele dag helemaal niks anders te doen dan rondhangen.. Je kan er op wachten dat daar problemen ontstaan. Praat maar eens met Ter Apelaars.....
 • B. Veerman

  1 maand geleden
  Dat al die xenofoben hier in de wijk tegen zouden zijn was toch al bekend en daar dan een constructief gesprek mee voeren is dan al niet meer mogelijk. Inspraak betekent niet "wij zijn tegen dus dan gaat het niet gebeuren"