Een onweersbui die gepaard gaat met donkeren wolken verduistert de lucht in de omgeving van Genemuiden.
Volledig scherm
Een onweersbui die gepaard gaat met donkeren wolken verduistert de lucht in de omgeving van Genemuiden. © ANP / ANP

Stelling | Code geel, code oranje: laten we stoppen met die weerwaarschuwingen

JOUW MENINGNet als gisteren geeft het KNMI voor vandaag weer weerwaarschuwingen. Voor Limburg is  vanaf 12.00 tot 13.00 uur en vanaf 16.00 tot 17.00 uur code geel van kracht. Ook voor Gelderland en Noord-Brabant geldt code geel van 12.00 tot 17.00 uur vanwege de onweersbuien. 

3 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind een waarschuwing prima
 • Mart Flierman

  1 maand geleden
  Een waarschuwing vooraf is op zich prima om hier rekening mee te houden en op voorbereid te zijn. Trek alleen de waarschijnlijkheid wel een stuk verder omhoog, of maak de voorspellingen betrouwbaarder en/of meer op lokaal niveau, want het komt nu veel te vaak voor dat grote delen van het land in paniekmodus worden gezet en er vervolgens werkelijk helemaal niets noemenswaardigs gebeurt. Dan voelt het steeds als een hoop stampij om niks. Het effect van de waarschuwing verdwijnt zo.
 • Jan Kelder

  1 maand geleden
  Stoppen met die waarschuwingen, kijk af en toe naar de lucht en dan kun je toch zien wat er (misschien) aankomt. Het KNMI geeft soms waarschuwingen af en dan blijven mensen thuis (gaan niet uit naar een pretpark of zoiets) en dan blijkt in bepaalde delen van het land totaal niet te gebeuren wat het KNMI voorspeld had !!! Woon je in het noordoosten en oosten van het land, kijk dan naar de zender NDR (Nord-Deutsche Rundfunk) meestal een betere voorspelling !!!!!