Talibanstrijders in de straten van Kabul.
Volledig scherm
Talibanstrijders in de straten van Kabul. © AFP

Stelling | De chaos in Afghanistan is aan het Westen te danken

JOUW MENINGAfghanistan is na het terugtrekken van westerse landen in rap tempo veroverd door de taliban. Het Afghaanse leger gaf amper tegenstand.  Westerse landen dachten dat het wel goed zat met de training en bewapening van het leger, maar doordat de regering de beloning en bevoorrading van de militairen slecht regelde was er weinig slagkracht. 

5 reacties

 • mannita sierink

  2 jaar geleden
  wederom word de terroristen in naam van de islam niet!! serieus genomen,nogmaals heeft men nog steeds niet door hoe gevaarlijk,wreed,ongelovig,alles vernietigend,egoiistisch dit soort is!! ik krijg het woord ,,mens,, niet over mijn http://lippen.in naam van GOD,begaan ze dat wat het aller ergste is in elk geloof nl gij zult niet doden!!!! en laten zij hier nou precies hun dagelijks werk van gemaakt hebben.en dan ook nog verwachten dat je naar het paradijs gaat waar 200 maagden op je wachten.mijn GOD??!
 • G. van Dijk

  2 jaar geleden
  Het gros van de Afghanen was te beroerd om in 20 jaar een goed leger op te bouwen, daarbij geholpen door de ontzettende corruptie van hun leiders. Het gevolg is uiteraard dat ze nu op de blaren moeten zitten. Eigen schuld dikke bult. Ze kunnen niet verwachten dat andere landen maar hun werk blijven opknappen. Die 20 jaar is meer dan lang genoeg.
 • H. Oosterom

  2 jaar geleden
  Het westen had zich er helemaal niet mee in moeten laten! Een andere cultuur kun je niet omvormen, zelfs met heel veel geld en geduld. Ook heel naïef om te denken dat na terugtrekken van de troepen dat alles goed zou gaan, zelfs de USSR is het toen ook niet gelukt.
 • Marianne Steenbergen

  2 jaar geleden
  Het westen had zich er van het begin af aan niet mee moeten bemoeien. Marianne Steenbergen
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Tig miljarden in de prullenbak...