De energierekening rijst de pan uit.
Volledig scherm
De energierekening rijst de pan uit. © ANP / Robin Utrecht

Stelling | De energiecompensatie van de EU en het noodfonds zijn voldoende

JOUW MENINGDe EU trekt 140 miljard uit voor consumenten en kleine bedrijven die hun energierekening niet kunnen betalen. Het kabinet komt met een noodfonds voor Nederlanders die door de hoge energieprijzen in de schulden komen.

6 reacties

 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  De stelling is totaal voorbarig, want we weten nog niet eens hoeveel geld er vrijkomt, wie hoeveel beschikbaar stelt, wat dit voor een individu betekent, of het 'nationaal' of 'EU-wijd' geregeld zal gaan worden, welke juridische regels er gaan gelden, hoe de uitbetaling ervan zal gaan, wanneer die komt en nog wel 100 nu nog onbekende details. Dus wacht met dit soort onzin-stellingen tot er veel méér bekend is. Dit is een uitnodiging voor louter speculaties.
 • Marianne van den Ende

  2 maanden geleden
  A.G. de Jong, helemaal mee eens, want zo is t ook.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  Het meeste geld zal wel naar de zuidelijke landen gaan!
 • Koos de Grave

  2 maanden geleden
  A.G. de Jong. Helemaal mee eens. Door de EU worden we meegezogen in een oorlog tussen 2 corrupte boevenstaten met alle gevolgen voor de EU-bevolkingen. Besloten door een ongekozen persoon.
 • Bart Van der kolk

  2 maanden geleden
  Mensen met een laag inkomen, een AOW'tje met weinig pensioen worden het hardst getroffen, het resultaat van alle kabinetten van Rutte. De schuld ligt helemaal bij de VVD, het CDA en de CU en deels bij de slappe houding van D66, de oppositie wilde al veel eerder af van Russisch gas en alternatieven zoals versneld invoeren met subsidies van warmtepompen en zonnepanelen/ energieopslag. Nu dragen de smalste schouders weer de zwaarste lasten!