Het circuit van Zandvoort is er klaar voor. Maar wat beslist de rechter?
Volledig scherm
Het circuit van Zandvoort is er klaar voor. Maar wat beslist de rechter? © ANP

Stelling | De Grand Prix van Zandvoort moet alsnog worden afgelast

JOUW MENINGStikstofstrijder Johan Vollenbroek spande een kort geding aan tegen het doorgaan van de Grand Prix van Zandvoort. Volgens Vollenbroek komt er te veel stikstof vrij bij het evenement. De rechter beslist donderdag of de Grand Prix wel of niet doorgaat. 

4 reacties

 • A.G. de Jong

  2 jaar geleden
  Het is natuurlijk mooi dat formule 1 ook op Zandvoort plaatsvindt, veel mensen beleven daar heel veel plezier aan. Maar dat dit ter discussie wordt gesteld is wel tekenend voor de puinhoop die de overheid heeft gemaakt van het door henzelf gecreëerde bureaucratische probleem rondom stikstofadministratie. Het wordt tijd dat daar eens een oplossing voor wordt bedacht, door de fouten met het aanwijzen van Natura 2000 gebieden en niet te hanteren regels rondom stikstof terug te draaien!
 • Jan Kwakkel

  2 jaar geleden
  Lijkt mij niet zo moeilijk. Ligt het dicht bij een Natura 2000 gebied? Gaat het niet door. Ligt het niet dicht bij een Natura2000 gebied, tot 19.00h 100km/h en na 19.00h 120 km/h. Regels zijn er voor iedereen. En als er een financieel debacle of ongeregeldheden ontstaan weten we bij welke Oranje-klant we moeten zijn.
 • henny hofman

  2 jaar geleden
  Waarom stelt niemand de vraag waarom voormalige vluchtelingen nu in Afghanistan op vakantie gaan terwijl er daar een oorlog woedt. Zijn zij niet ooit gevlucht voor de Taliban? En nog kritiek hebben op de regering dat zij niet snel genoeg geevacueerd worden.
 • B. Veerman

  2 jaar geleden
  Ik heb niks met die stikstofgekkigheid, maar als we dat nodig hebben om het feestje van Prins Bernhard alsnog te verbieden dan vind ik dat helemaal prima.