Normaal of met vlees? Hoe wil je je hamburger hebben bij Burger King?
Volledig scherm
Normaal of met vlees? Hoe wil je je hamburger hebben bij Burger King? © Getty Images

Stelling | De horeca moet vegetarisch als standaard aanbieden en vlees als optie

JOUW MENINGBurger King in Oostenrijk gooit de knuppel in het hoenderhok en bestempelt voortaan vegetarisch als normaal. Medewerkers stellen bij een bestelling nu de vraag ‘Normaal of met vlees?’.

24 reacties

 • F. Post

  2 maanden geleden
  Maak zelf wel uit wat ik eet , en vlees haal bij een echte slager met eigen koeien. Betaal iets meer maar dat komt dier en mensen goede.
 • Y bethume

  2 maanden geleden
  ach...ik houd het maar bij mezelf. Ik ben minder vlees gaan eten. Verder moet ieder dat voor zichzelf uitmaken. Ook de horeca. Maar het zou wel fijn zijn als iedereen zich wat meer bewust zou worden van de ellende die zich in de dieren- consumptiewereld afspeelt.
 • Willy Hopman

  2 maanden geleden
  @Wim Paalderman, er bestaat ook nog de optie om geen vlees meer te eten, maar wel de gezonde vette vissen. Geen vegetariër dus, maar een pescotariër. Ik doe dit zelf al ruim twee jaar en voel me er veel beter en fitter bij.
 • Wim Paalderman

  2 maanden geleden
  Vlees moet gewoon ... hoeft niet elke dag maar 2 of 3x per week is raadzaam, mensen zijn geen planten eters, mensen zijn omnivoren, en daar hoort dus vlees of vis bij ..Punt ..
 • Anne Ferkinghoff

  2 maanden geleden
  @Eric Goedhart, die soja gaat dus naar de koeien. Je trapt in de valse waarheid van de agroindustrie.
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’