Wie heeft de oudste rechten in park de Hoge Veluwe? De wolf of de moeflon?
Volledig scherm
Wie heeft de oudste rechten in park de Hoge Veluwe? De wolf of de moeflon? © Hollandse Hoogte / de Stentor

Stelling | De moeflons moeten beschermd worden: weg met de wolf op de Hoge Veluwe

JOUW MENINGDe ruim tweehonderd moeflons (wilde schapen) in park de Hoge Veluwe worden volgens de beheerder bedreigd door een wolf. Een hekwerk rond het terrein zou het roofdier niet hebben kunnen tegenhouden. Moet er nu daar jacht gemaakt worden op de wolf?

3 reacties

 • Jan Loos

  2 maanden geleden
  Waardeloze enquête als je de vraag op deze manier formuleert. Het getuigt niet echt van enige journalistieke kwaliteit als je zo'n eenvoudig dilemma zo chaotisch weet te presenteren. Suggestief, niet exclusief, gewoon dom...
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Als ik het verhaal goed mag geloven konden de wolven door die hekken heen omdat er gaten in waren geknipt! Dan zijn dus de mensen, die hierachter zitten, er schuldig aan dat de wolven de moeflons kunnen belagen! Zonder al die hekken zouden de moeflons zich zelfs buiten de Veluwe hebben kunnen verspreiden.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  De hele mensheid is de enige die wat kan doen. Nederland is simpelweg veel ste klein om hier ook maar iets te betekenen... ofwel... De kosten zijn voor ons gigantisch, de resultaten nihil...
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.