Koning Willem-Alexander ontvangt toenmalig D66-leider Alexander Pechtold op Paleis Noordeinde in 2017.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander ontvangt toenmalig D66-leider Alexander Pechtold op Paleis Noordeinde in 2017. © ANP / ANP

Stelling | De monarchie moet na Willem-Alexander worden afgeschaft

JOUW MENINGVoormalig D66-leider Alexander Pechtold vindt dat de politiek moet discussiëren over de vraag of Nederland nog wel een monarchie moet hebben.

19 reacties

 • Henk Koops

  2 maanden geleden
  Ik ben een kind van net na de oorlog, en heb gezien en meegemaakt wat een verbindende factor ons koningshuis was en is na al die oorlogs ellende! Het probleem van tegenwoordig is, dat egoisme alom aanwezig is, totdat er weer wat gebeurt, en dan hebben we weer de kerk en het koningshuis nodig om een warme samenleving te vormen!!
 • J de Vries

  2 maanden geleden
  Als we geen konings huis hebben, krijgen we dan een president wat een gruwel moet er niet aan denken. Wat is er op tegen een koningshuis te hebben
 • Henk van de Werfhorst

  2 maanden geleden
  Zeker heeft Pechtold gelijk Willem Heerema. Ik denk dat het van Willem Alexander zelf af komt, gezien alle ellende die zijn dochter Amalia de laatste tijd heeft. En dan die agressiviteit die onder onze bevolking leeft. Pechtold heeft een goede relatie met het koningshuis, en zal hun nooit moetwillig kwetsen. En dat gezeur over D66, het koningshuis heeft ze zelf in de familie. Stoppen met het koningshuis, en deze mensen een eigen leven laten leiden. Laat ze met rust.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  De heer Pechtold heeft geheel gelijk. Stoppen met dit ultrarijke en kostenverslindende instituut waar ook de arme mensen helaas financieel aan bijdragen. Tevens het bijvoeren en daarna afschieten van wild door de Koninklijke elite stoppen.
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Het koningshuis kan zich geen betere reclame wensen dan dit advies van de heer Pechtold.