Demissionair premier Mark Rutte geeft een toelichting op de coronamaatregelen in Nederland.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte geeft een toelichting op de coronamaatregelen in Nederland. © ANP

Stelling | De versoepelingen van nu zijn onbegrijpelijk

JOUW MENINGWaar Mark Rutte vorige week tijdens zijn coronapersconferentie nog stellig was: ‘geen onnodige risico’s’, is het standpunt nu veranderd in ‘we zien dat een daling van het aantal patiënten in de ziekenhuizen in zicht komt’. En dus worden er nu versoepelingen toegestaan, die een week geleden nog onmogelijk waren. 

5 reacties

 • Christi Holweg

  1 jaar geleden
  Ik merk dat steeds meer mensen denken dat je met vaccinatie onschendbaar bent. Ook dat veel mensen niet snappen dat men binnen moet blijven, geen contacten hebben als jij of iemand in je directe omgeving getest worden. Ik denk dat er meer voorlichting, discussies over consequenties in “ real live” moeten plaats vinden. Mensen moeten minder vrezen en meer door denken!
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  De politiek is kennelijk belangrijker dan de gezondheid...
 • Hans Invernizzi

  1 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat sommige mensen weer niet tevreden zijn. Iedereen smeekt om versoepelingen. Wees blij dat dit kabinet eindelijk eigen keuzes maakt en meer belangen meeweegt dan alleen die van de ‘witte jassen’. Natuurlijk is het een kwestie van balanceren. Maar ik ben blij dat Rutte cs nu een gecalculeerd risico durven nemen met deze beperkte eerste stappen naar normaliteit.
 • Bart van den Berg

  1 jaar geleden
  Paniek voetbal
 • VIKTOR Brons

  1 jaar geleden
  Wat moeten altijd wat te zeuren hebben..