Hubert Bruls is burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad.
Volledig scherm
Hubert Bruls is burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad. © Bart Sollman

Stelling | Een burgemeester mag een QR-weigeraar best een lafbek noemen

JOUW MENINGBurgemeester Hubert Bruls van Nijmegen haalde woensdag verbaal uit naar horecaondernemers die niet willen controleren op QR-codes en noemde ze onder meer ‘lafbekken’ en ‘schurken’. Dat kwam Bruls, die ook voorzitter van het Veiligheidsberaad is, op zware kritiek te staan. 

5 reacties

 • Eric Moll

  3 weken geleden
  Al in april 2020 moest Bruls zijn 'gezag' laten gelden bij het monddood maken van trouwambtenaar Sacha Bucciarelli, die na kritiek op het toelaten van méér dan 30 gasten bij een huwelijksvoltrekking via ontslag op staande voet, geïnitieerd door Bruls, het veld moest ruimen. Kennelijk moest hij, voorzitter van alle veiligheidsregio's, een voorbeeld stellen hoe 'gezag' eruit hoort te zien. Het aantal coronadoden bewijst inmiddels de juistheid van de kritiek van mevr. Bucciarelli van destijds.
 • Ad vd Elzen

  3 weken geleden
  Bruls komt op mij over als een zeer autoritaire machtswellusteling. Iemand die tegen de autoriteiten en de mainstream in wil gaan en daar de consequenties voor durft te dragen is mijn inziens allesbehalve een lafbek.
 • Marcel Janssen

  3 weken geleden
  Als je er niet over wil praten, dan twijfel je blijkbaar over je argumenten. Tweedeling in maatschappij is er allang. Coronapas maakt dat niet erger. Coronapas geeft mensen weer de gelegenheid het normale leven weer op te pakken. Op die manier worden ook niet gevaccineerden beschermd tegen ernstig ziek worden en wordt voorkomen dat het virus weer massaal toeslaat.
 • jos zoet

  3 weken geleden
  Weigeren heeft weinig met lafheid te maken , maar met een keuze.. Of die keuze verstandig is , is een ander verhaal..
 • A.G. de Jong

  3 weken geleden
  Van mij mag Bruls brallen wat hij wil, zolang we hem dan op onze beurt ook voor nazi mogen uitmaken. Want: “if it walks like a dog, barks like a dog and looks like a dog, it must be a dog”!