Nederland versoepelt voorzichtig de coronamaatregelen vanaf 25 september. Voor de horeca gaat waarschijnlijk een coronacheck gelden.
Volledig scherm
Nederland versoepelt voorzichtig de coronamaatregelen vanaf 25 september. Voor de horeca gaat waarschijnlijk een coronacheck gelden. © ANP

Stelling | Een coronacheck in de horeca is een goed idee

JOUW MENINGHet kabinet is van plan de 1,5-meterregel los te laten, maar voor de horeca komt er een restrictie bij. Bezoekers van de horeca moeten voortaan hun CoronaCheck-app laten zien, net als bezoekers van bioscoop en theater. Daarnaast blijven beperkte sluitingstijden, 24.00 sluiten tot 06.00 uur, van kracht. 

17 reacties

 • Freddie de de Jong

  5 dagen geleden
  de Horeca heeft ons nodig om te bestaan vraagt de ondernemer om een test dan ga ik naar een andere ondernemer en anders ga ik gewoon naar de supermarkt voor een pilsje of een cola
 • Astrid Prins

  5 dagen geleden
  Nonsens, 1. 5 meter werd al maanden niet aangehouden en zeker niet bij voetbalwedstrijden en F1. En hoeveel besmettingen zijn daaruit gekomen..? Afgezien daarvan lijkt de overheid nog steeds het feit dat gevaccineerden het nog steeds kunnen krijgen en verspreiden over het hoofd te zien. Of is dat met opzet?.. Nog meer tweedeling.. Flutversoepeling.
 • Lenie Kluft

  5 dagen geleden
  Er zijn ook mensen die niet gevaccineerd mogen worden. Dat is toch discriminatie
 • A.G. de Jong

  5 dagen geleden
  Heel blij om te lezen dat de horeca dit onzalige plan wil boycotten. Eigenlijk is burgerlijke ongehoorzaamheid in dit geval een morele plicht.
 • Johan Vahl

  5 dagen geleden
  Corona check? Misschien iets voor Madame Tussauds, een wassen neus. Of 100% laten testen of iedereen 100% gevaccineerd. Dat laatste zal niet gebeuren dus iedereen, ook gevaccineerden laten testen. Ik heb geen zin dat een gevaccineerde mij besmet terwijl ik me regelmatig laat testen.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.