Huisarts Bernard Berkhout in zijn praktijk.
Volledig scherm
Huisarts Bernard Berkhout in zijn praktijk. © Jeffrey Groeneweg

Stelling | Een huisarts mag allochtonen best oproepen tot vaccinatie

JOUW MENINGEen huisarts uit Dordrecht roept in een brief in zijn wachtkamer allochtonen op om zich te komen vaccineren. Volgens zijn eigen waarneming en van collega's op de ic ‘hakt corona er erger in bij Turkse mensen,’ zegt Bernard Berkhout.

3 reacties

 • Petra

  1 jaar geleden
  Extra informatie om op die manier een keuze te kunnen maken is voor mensen altijd goed. En beide keuzes zijn prima
 • Veritas Lorenzo

  1 jaar geleden
  De huisarts had het woord allochtonen gewoon weg kunnen laten en kunnen vervangen voor patienten of clienten en 'Turkse mensen' door sommige of bepaalde mensen. Verder had de huisarts zijn tekst dan kunnen laten vertalen in een taal of meerdere talen die een (groot) deel van zijn clienten het best eigen is. Er zijn overigens ook genoeg 'niet allochtonen' die niet gevaccineerd zijn. Verder zijn niet gevaccineerden en toch besmettelijke gevaccineerden vooral een gevaar voor niet gevaccineerden.
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Ik zie hier geen greintje discriminatie in. Wel een huisarts die begaan is met een bepaalde groep zich niet wil laten vaccineren om bepaalde redenen en hen informatie wil verstrekken. Ik zie er ook geen kwaad woord in staan. Je zult altijd een reden hebben om wel/geen prik te halen. Ik zie nergens in het bericht staan dat het verplicht wordt en ik ben het er helemaal mee eens dat vaccineren vrijwillig moet zijn en geen verplichting. De consequenties zijn voor de mensen zelf, hoe rottig ook...