Moet het houden van damherten verboden worden?
Volledig scherm
Moet het houden van damherten verboden worden? © Hans van de Vlekkert

Stelling | Een verbod op het houden van damherten is een goede zaak

JOUW MENINGHet plan van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om het houden van damherten te verbieden zou het einde van hertenkampen betekenen.

25 reacties

 • Inge Schlosser

  2 maanden geleden
  Ene kant wel maar ze worden gefokt om zo te leven misschien idee naar de oppervlakte te kijken waar ze leven
 • CW Boer

  2 maanden geleden
  Klink klare onzin, zo’n verbod. Zo’n hertenkamp is vergelijkbaar met een dierentuin waar deze dieren al jaren gewend zijn om mensen om hen heen te hebben die ze aaien, voeren en kunnen bekijken. Door de verzorgers van zo’n kampje worden deze dieren goed verzorgd en gecontroleerd op mogelijke ziektes en de hoeveelheid dieren beheerst. Dus het verbieden van dergelijke hertenkampjes is klare onzin en een afleidingsmanoeuvre voor de politieke blunders.
 • W. Snaauw

  2 maanden geleden
  Ik word door dit gezuig gewoon weer niet goed van de regering. We staan aan de voet van een misschien wel wereld oorlog , we hebben mensen die niet meer kunnen leven door de hoge kosten en dan zaniken ze over dit. En dat terwijl heel veel dieren een prima bestaan hebben en geen gevaar opleveren. Wie zijn die debielen die de regering raad geeft? En niks doen aan broodfokkers. Incompetent en weg ermee dat kabinet.
 • Riet Schut

  2 maanden geleden
  Afleingsmanoevre van Adema... Kreeg teveel commentaar op het verzwijgen van de info voor de boeren denk ik. Als hij hieraan vasthoudt gaan ook alle dierentuinen dicht en moeten de paarden allemaal naar de Veluwe achter het hek. Wel de ecoducten openen dan hé? Park de Hoge Veluwe! Bizar...
 • Tanja Dolman

  2 maanden geleden
  Nou dan zullen we onze paarden ook allemaal maar loslaten. Wat zullen ze gelukkig worden tussen de snelwegen. O nee we hebben de Oostvaardersplassen nog.