Gemeentes mogen volgend jaar eigen inwoners voortrekken als een huis vrijkomt.
Volledig scherm
Gemeentes mogen volgend jaar eigen inwoners voortrekken als een huis vrijkomt. © Pedro Sluiter Foto

Stelling | Eigen inwoners voortrekken op huizenmarkt is goede zaak

JOUW MENINGDe helft van alle huur-en koopwoningen die vrijkomen mogen gemeentes straks toewijzen aan eigen inwoners.

12 reacties

 • Marco Cremer

  3 maanden geleden
  Kijk dat een woningstichting bewoners in het zelfde complex voortrekt, zie ik niet als een bezwaar, want dan blijft er nog steeds een woning beschikbaar voor de verhuur .. maar je eigen vriendjes een huis aan bieden ten kosten van de mensen die al jarenlang op de wachtlijst staan, dat gaat me te ver ! (want zo creëer je woonwijken met alleen maar bevriende personen van een woningstichting)
 • gerrit de Goeij

  3 maanden geleden
  @ marianne klaasen. En al die oorspronkelijke mensen uit Oost Nederland die in het westen werken dan. Heb er in mijn kennissenkring al tientallen. Eigen inwoners is alleen een goed plan als je de woon werk kilometers aan banden legt. Mijn voorstel zou maximaal 20 km zijn.
 • E van der Schoot

  3 maanden geleden
  Wie gaat het verschil betalen als ik mijn huis kan verkopen aan iemand van buiten de regio voor 30.000 meer dan aan wie ik mag verkopen van de gemeente?
 • Marianne Klaasen

  3 maanden geleden
  @ Andre Eggerding, nou nou, wat een frustratie zeg. Het heeft er helemaal niets mee te maken dat mensen uit het Westen niet welkom zijn in het Oosten. Er wonen nu heel veel mensen uit het Westen in het Oosten, die iedere dag naar hun werk in het Westen moeten reizen. Daardoor is de filedruk enorm geworden. Het is toch van de zotte om elke dag 100 km of meer naar je werk te moeten reizen. En, zoals gezegd, kamers zijn er toch al niet in het Westen en zeker niet voor Nederlandse studenten.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Marianne Klaasen, ik woon heerlijk rustig in een dorpje in het Groene Hart. Grote steden om de hoek. De boot op loopafstand. Er is geen enkele rede om naar het Oosten te verhuizen. Het gaat om het gejank dat mensen uit het Westen niet welkom zijn in het Oosten. Dat wij de huizen inpikken. Prima dat we niet welkom zijn. Maar dan ook geen kamers voor studenten uit het Oosten. Ga maar in het buitenland studeren.