Puinhoop op de oevers van de IJssel bij Deventer na een jongerenfeest.
Volledig scherm
Puinhoop op de oevers van de IJssel bij Deventer na een jongerenfeest. © Ronald Hissink

Stelling | Feestende jongeren moeten harder worden aangepakt door hun ouders

JOUW MENINGIllegale feesten van jongeren leiden tot geluidsoverlast, geweldsescalaties en bergen rotzooi. Politie trad al diverse keren op om jongeren van populaire plekken te verdrijven. Deventer raadslid Anke Hamstra ging eens kijken bij zo'n feest. ,,Er werd een puinzooi achtergelaten en groepsverhitting werd niet de kop ingedrukt. Dat maakt het onveilig en onverantwoord.‘’

2 reacties

  • Pim Willemsen

    1 maand geleden
    Wat ik op de landtong zie is dat er geen prullebakken zijn of een container. Beetje opgevoede jongere gooit zijn troep daar wel in. Mond vol over vervuiling van de wereld, maar het is ook iets dichterbij, waar je zelf ook wat aan kan veranderen.
  • Yvonne Veld

    1 maand geleden
    Ik vraag mij af in hoeverre ouders van deze jongeren het erg vinden wat hun kroost doet (uitvreet). Wsl. vinden ze dat de jongeren al zo weinig mogen en zijn ze blij dat ze een uitlaatklep hebben. Ouders die hun kinderen op dat vlak al niet opgevoed hebben of er geen invloed op hebben omdat jongeren een dikke middelvinger opsteken naar hun ouders, gaan die jongeren echt niet heropvoeden. Ik denk dat de ouders en hun kinderen hierin samen aangesproken en aangepakt mogen worden.