De opbouw van de 538 Oranjedag is in volle gang. Een passant is nieuwsgierig hoe ver ze gevorderd zijn.
Volledig scherm
De opbouw van de 538 Oranjedag is in volle gang. Een passant is nieuwsgierig hoe ver ze gevorderd zijn. © ANP

Stelling | Fieldlabs zijn weggegooid geld

JOUW MENINGMoeten we wel doorgaan met fieldlabs? Zeker nu het aantal patiënten in de ziekenhuizen niet afneemt? Vanuit de medische sector zijn ernstige bezwaren over het inzetten van miljoenen voor fieldlabs. ‘Dat geld kan beter besteed worden’, zo is de samenvatting van de protesten.

5 reacties

 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Testlab... Goeie smoes voor wat een feestje is voor zo'n 10.000 feesters. En dat terwijl we 15.000 doden te betreuren hebben , de zorg de druk nauwellink aankan en operaties uitgesteld worden. Gekker moet je het niet maken Rutte !
 • HJ Veltkamp

  1 jaar geleden
  Grote onzin en gewoon vriendjes politiek om te betalen voor fieldlabs (waarom heet het niet gewoon "veldtest"?). Er zijn genoeg organisaties en ondernemers die graag voor niks een test willen doen. Het is toch onzin om een commercieel radiostation radio538 en holland casino geld te geven om open te gaan? Gewoon corruptie met belastinggeld.
 • E Goedhart

  1 jaar geleden
  Het probleem zit momenteel bij de Zorg. Jaren voor de Corona-pandemie waren er al te weinig bedden, verpleegkundigen en middelen, of zijn we de protesten van verpleegkundigen toen alweer vergeten? Nu gaat er 925.000.000 euro naar Fieldlab evenementen. We besteden dus bijna een MILJARD aan het testen van iets dat dik een jaar geleden de gewoonste zaak van de wereld was. Dat geld had beter een jaar eerder naar de zorg kunnen gaan. Dan hadden alle feestjes nu gewoon weer gewoon geweest.
 • G. Zwart

  1 jaar geleden
  Nogal suggestieve opties bij deze poll, de reden waarom kan je beter bij de kiezer laten. Het geld van de fieldlap experimenten had bijvoorbeeld ook naar NL vaccin productie/research faciliteiten kunnen gaan IMO.
 • Bart van den Berg

  1 jaar geleden
  Fieldlabs zijn een doekje voor het bloeden