Boeren in gesprek met de hoofdredacteur van Omroep Gelderland
Volledig scherm
Boeren in gesprek met de hoofdredacteur van Omroep Gelderland © DG

Stelling | Gegevens van boeren mogen niet openbaar worden

JOUW MENINGGelderse boeren proberen via de rechter te voorkomen dat het ministerie dieraantallen per adres prijsgeeft. Omroep Gelderland vroeg deze gegevens op en het ministerie zegde toe die te leveren. De boeren vrezen onder meer dat actievoerders de gegevens zullen misbruiken. 

9 reacties

 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  Loes, ja en, dat is bij veel detaillisten zo, caféhouders die boven hun café wonen etc. En die alle boeren toch gewoon hun gegevens verstrekken voor vergunningen etc. En die gegevens zijn gewoon opvraagbaar en controleerbaar. Boeren denken wel een uitzonderingspositie te hebben, maar dat is niet zo en dat zullen.ze zich toch moeten gaan realiseren.
 • Leos Vriend

  4 maanden geleden
  @ Arend, het ligt iets gecompliceerder, privé, en bedrijfsadres is bij een boer vrijwel altijd hetzelfde adres.
 • Gerrit Lindenholz

  4 maanden geleden
  Ik hoorde Johan Vollenbroek van MOB onlangs op NPO1 bij Lara Rensen verkondigen dat het allemaal om grote bedrijven gaat waar men de gegevens zo bij de KvK kunnen opvragen. Als dat zo is hoeven de adresgegevens ook niet openbaar gemaakt te worden. Het is MOB alleen om te doen om te procederenen tegen een paar individuele boeren om ze een hak te zetten. Gezien de AVG zou Aleid Wolfsen direct moeten ingrijpen.
 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  Het gaat hier om bedrijfsgegevens, adres, hoeveelheid dieren, welke vergunningen, etc. Heeft niets met privacy te maken.
 • Roel Akkerman

  4 maanden geleden
  Zou een mooie boel worden als de overheid privacy gevoelige informatie gaat delen om bezwaarmakers in de kaart te spelen. Een indirecte vorm van eigen rechter. Als de overheid niet kan en wil toegeven aan Europese wetgeving door te handhaven. Dan moeten ze stoppen om de macht naar Europa te verschuiven.