ROBIN UTRECHT
Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Stelling | Gemeentes moeten LHBTIQ+’ers voorrang geven bij vacatures

JOUW MENINGEen opvallende bericht vanuit Apeldoorn. Daar neemt de gemeente gericht mensen aan die bijvoorbeeld transgender zijn, of homoseksueel. De gemeente doet dat, om ‘een betere afspiegeling van de samenleving’ te creëren op het gemeentehuis. Maar het roept ook weerstand op.

9 reacties

 • mannita sierink

  4 dagen geleden
  waarom?????? kijk zo werk je discriminatie en racisme alleen maar erger,naarder nog veel erger! man wat voor land is dit???
 • Jeroen Oosterlaar

  1 week geleden
  Dat deze vraag überhaupt gesteld wordt is op zichzelf al bewonderenswaardig...
 • A.G. de Jong

  1 week geleden
  Hoeveel transgenders zijn er eigenlijk? Ik neem aan dat het om verhoudingsgewijs bijzonder kleine aantallen gaat. Wordt nog een hele heisa om er eentje te vinden. En eerlijk gezegd kan ik me er ook niet veel bij voorstellen dat iemand op zijn CV gaat vermelden dat hij/zij homoseksueel is. Dat is privé en hoort geen rol te spelen (en doet het in de praktijk ook niet bij sollicitaties). Dit toont de dwaasheid en de wereldvreemdheid van het gemeentebestuur in Apeldoorn met linkse hobbies aan.
 • Erik te Lochem

  1 week geleden
  Er wordt in deze poll en de reacties daarop een tegenstelling gecreëerd die er niet is. Het is niet een kwestie van of het ene of het andere. Wanneer een functie niet geschikt voor je is, moet je die niet (willen) invullen. Wat Apeldoorn gaat doen, is wat meer moeite doen om geschikte LBHTIQ+-ers te vinden voor de vacatures die ze hebben. De veronderstelde discriminatie heeft al eerder plaatsgevonden. Daarom moet er nu iets hersteld worden.
 • Ronny Kleinlugtenbeld

  1 week geleden
  Ik kan me vergissen maar is dat niet in strijd met artikel 1 van onze Grondwwewt? "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."