Politie grijpt in tijdens een demonstratie tegen de komst van honderden vluchtelingen uit Afghanistan bij de noodopvanglocatie in legerplaats Harskamp.
Volledig scherm
Politie grijpt in tijdens een demonstratie tegen de komst van honderden vluchtelingen uit Afghanistan bij de noodopvanglocatie in legerplaats Harskamp. © ANP

Stelling | Gevluchte Afghanen zijn welkom in mijn buurt

JOUW MENINGJongeren in Harskamp protesteerden dinsdag fel tegen de komst van Afghaanse vluchtelingen in hun dorp. Een deel van het dorp wil nu laten zien dat Afghanen wel welkom zijn, maar er is ook begrip voor het protest. 

4 reacties

 • Ed Noorman

  2 jaar geleden
  Laat ze maar bivakkeren in de achtertuinen van de 'Haagse kliek' Die hebben een heel ruimhartige, sociale instelling.
 • G.W. Loman

  2 jaar geleden
  Geen probleem voor mij in Zwolle. Volgens mij komen de problemen in azc's omdat er teveel verschillende culturen bij elkaar worden geplaatst. Indertijd met de zowel Christelijke als Moslim Syriërs geen problemen in de IJsselhallen.
 • Ben Looyenga

  2 jaar geleden
  Stuur ze maar naar de ministers want die overleggen toch niet eerst met ons zelf willen ze deze mensen ook niet in hun achtertuin ze moeten eerst maar eens luisteren naar de gene die hun gekozen hebben .
 • B. Veerman

  2 jaar geleden
  Laat maar komen. In de IJsselhallen zaten in 2014 al 800 Syriërs en dat heeft ook geen enkel probleem opgeleverd. Hier in Zwolle zijn we aanzienlijk toleranter dan die grefos uit Harskamp.