Medische mondmaskers in de verkoop.
Volledig scherm
Medische mondmaskers in de verkoop. © ANP

Stelling | Goed idee om vaker medische mondkapjes te dragen

JOUW MENINGHet Outbreak Management Team (OMT) adviseert dat iedereen vanaf 13 jaar binnen een medisch mondmasker moet dragen, ook wanneer iemand zit, en ook buiten op drukke plekken. Drukke plekken zijn winkelstraten, demonstraties, sportevenementen of drukbezochte markten.  

27 reacties

 • Roel Akkerman

  4 maanden geleden
  @rend van Faassen wat denk je nu toch dat iedereen te dresseren is of zo? Denk je nu echt dat de jeugd en kleine kinderen zich hier iets van aantrekt? Het voordeel tussen landen met maatregelen en zonder maatregelen zijn te verwaarloze qua verspreiding van het virus. Er zijn gewoon te veel sentimentele mensen, die vaak te bang zijn. (gemaakt)
 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  Roel Akkermans, hoe komt de besmetting het huis in? Dat de meeste besmettingen thuis plaats vinden is logisch. Eén besmette persoon steekt het hele huishouden aan. Maar die besmette persoon heeft de besmetting dan wel buitenshuis opgelopen. Dus dit argument om alles maar te omzeilen of alles maar los te gooien gaat echt niet op. Iedere beroepsgroep roept bij ons gebeurd het niet, wij kunnen open. Maar toch wordt het virus de huishoudens ingebracht. Rara hoe kan dat?
 • Jan Willemsen

  4 maanden geleden
  Flauwekul
 • R Peters

  4 maanden geleden
  EricBartens@begrijp niet wat je me wil vertellen.
 • Erik Bartens

  4 maanden geleden
  @E Goedhart ik ben niet zo bang sorry, besmet me maar maar delta omnicron of what ever het is. immuun systeem is op orde dus kom maar door.