Met een airco de temperatuur laag houden.
Volledig scherm
Met een airco de temperatuur laag houden. © Getty Images/iStockphoto

Stelling | Het advies om de airco aan te zetten is een misser in het Nationaal Hitteplan

JOUW MENINGMilieueconoom Jetske Bouma vindt het ‘onthutsend’ dat in het Nationaal Hitteplan wordt geadviseerd om bij deze huidige temperaturen de airco aan te zetten. 

10 reacties

 • R Heuten

  1 maand geleden
  Als je als milieueconoom zo denkt moet ze zich toch verder in de materie verdiepen. Als de zon schijnt en je hebt zonnepanelen is het gebruik ik want er is dan toch stroom over, en ten tweede als het winter is en je gebruikt de airco om te verwarmen heeft zo'n airco een rendement welke 4x zo hoog is als een elektrisch kacheltje.
 • Gerrit V d Weerd

  1 maand geleden
  Milieu is volgens deze mevrouw belangrijker dan dat oudere mensen of mensen met zorg door deze moeilijke periode komen. Deze mevrouw gaat de wereld redden
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Ik maak zelf wel uit of ik een airco aanzet of niet. En iedereen die veel last heeft van de hitte doet er verstandig aan om een airco aan te schaffen. In sommige huizen kan de temperatuur immers flink oplopen, en slapen in een slaapkamer met een temperatuur van 35 graden is lastig. Tja, de energiekosten zijn een probleem voor veel mensen. Maar bedenk dan dat deze kunstmatig hoog zijn gemaakt door het beleid van deze regering en de EU! Misschien toch maar een vlag omgekeerd ophangen als protest?
 • Mo Konink

  2 maanden geleden
  Wat een overdreven reactie van die milieueconoom. Progressief NL is een beetje doorgeslagen. Nu ook aircoschaamte.
 • angelien mulder-hofman

  2 maanden geleden
  @ Marianne Steenbergen dat slurpen van energie was bij oude airco’s wel het geval maar de nieuwe vaste airco’s van nu verdoen nog minder dan een stof zuiger. Ik verdoe meer energie als ik 2 uurtjes de tuinsproei dan dat de airco een paar uurtjes aan staat.