George Clooney dan ook maar verbieden in koffiereclame?
Volledig scherm
George Clooney dan ook maar verbieden in koffiereclame? © AFP

Stelling | Het is betutteling om BN'ers in gokreclames te verbieden

JOUW MENINGBN’ers mogen niet meer figureren in gokreclames, dat is onlangs besloten. Columniste Renske Kruitbosch vindt dat betutteling en twijfelt zeer over het effect.

10 reacties

 • Mart Flierman

  1 maand geleden
  Dan al die loterijen (boordevol BN'ers) ook van de buis, dat is ook gewoon gokken.
 • E van der Harg

  1 maand geleden
  Als je wel geld wil verdienen aan het aanmoedigen van mensen om precies de verkeerde dingen te doen, dan ben je echt zielig. Je hebt als BN-er een soort van voorbeeldfunktie, en dan is het aanmoedigen om te gaan gokken precies verkeerd. dat moet je zelf al niet eens willen... Ik heb een goede vriend helemaal kapot zien gaan aan de gokkerij. Het mag van mij vandaag nog verboden worden om reclame te maken voor alle 'kansen op t grote geld'.... en stop het maar weg, net als tabak.
 • Eric Moll

  1 maand geleden
  Als het niet zou werken was men er al lang mee gestopt. We zullen dus moeten wennen aan BN'ers in die spotjes. Ik verbaas me alleen over het grote aantal simpele zielen dat gehoor geeft aan deze spotjes. Zie ze ook wel 's in de kroeg, achter zo'n kast. Wat een zielenpoten, wat een deerniswekkende figuren. Stompzinnig zo'n kast volgooien met je geld en weinig tot niks winnen. De kastelein gaat ervan op vakantie en de gokkastbaas zint op nóg subtielere kasten die nóg slimmer je geld jatten.
 • Jan Horst

  1 maand geleden
  Gokreclame moeten in hun geheel verboden moeten worden. Er mag ook geen tabaksreclame of wietreclame uitgezonden worden. Gokken is net zo verslavend als die andere twee. Maar al die casino’s en goksites zijn voor een grootdeel van de Nederlandse overheid. Het is gewoon ordinair de staatskas spekken.
 • HAM Boelens

  1 maand geleden
  Dat iedereen wil gokken moeten zij weten. Maar bekende Nederlanders in de reclame?? Is dat geen overschrijdend gedrag? Geld geld geld.