Shoppers in Engeland. Nu nog met een mondkapje op, maar dat hoeft binnenkort niet meer.
Volledig scherm
Shoppers in Engeland. Nu nog met een mondkapje op, maar dat hoeft binnenkort niet meer. © AP

Stelling | Het is nu tijd om alle corona-regels los te laten

JOUW MENINGMoeten we het voorbeeld van Engeland volgen en alle corona-regels laten vervallen? Wordt het een ziekte waar we mee moeten leren leven? Aan de overkant van de Noordzee is alles open en dalen de besmettingscijfers nu. 

15 reacties

 • Mart Flierman

  4 maanden geleden
  Hoog tijd om corona als een griepje te gaan behandelen. Alles open en geen quarantaineplicht of G's meer. Besmettingen zeggen helemaal niks als er amper nog iemand echt ernstig ziek wordt of overlijdt. In het griepseizoen was dat niet anders. Je kunt landsbeleid niet van individuele gevallen laten afhangen. Dan kunnen we ook stoppen met autoverkeer, want daar vallen ook wel eens doden die voorkomen hadden kunnen worden. Persoonlijk leed is altijd triest, maar daar moet geen land voor op slot.
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  En een 1G maatregel sluit hen weer helemaal op, want hoe komen zij, bij gebrek aan begeleiding, op een testlocatie ? Een zelftest kun je niet laten registreren. Voor de politiek brengen ze te weinig stemmen in vergelijking met alle schreeuwers en dat geeft de doorslag. Meerdere partijen hierover benaderd, geen inhoudelijk antwoord.
 • saskia van dieren

  4 maanden geleden
  Ik vind onze regering hypocriet met de corona maatregelen maken ze zich druk om de kwetsbaren dan sluiten ze mensen in zorginstellingen en verpleeghuizen op want stel dat die mensen doodgaan aan corona en nu lees ik net dat de verpleeghuiszorg er geen cent bij krijgt dit geldt dan ook voor de rest van de zorg ik had minister Kuipers hoger in geschat maar wie je er ook neerzet als zorgminister maakt ro niks uit. of mensen nu mentaal doodgaan door bezuinigen maakt ook niks uit. wat is erger ?
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Eens met Fels.
 • M.C. Fels

  4 maanden geleden
  Engeland bewijst dat het kan? Ze hebben daar rond de 400 Coronadoden per dag. Stuitend al dat gepraat hier van 'klaar mee'. Als jij ruimte voor jezelf opeist, gaat dat op dit moment ten koste van wat er overblijft voor kwetsbare mensen .Zo grenzeloos asociaal.