Stelling | Het uitfluiten van het koningshuis tijdens Prinsjesdag was ongepast

JOUW MENINGDe leden van de koninklijke familie zwaaiden stoïcijns door tijdens Prinsjesdag, terwijl een deel van het publiek een middelvinger opstak en riep dat ze landverraders waren. Was dat ongepast?

35 reacties

 • joost enkhuizen

  2 weken geleden
  De koning is een instituut, geen persoon. De reactie richt zich tegen het (formele) hoofd der staat. Dat men Rutte bedoeld doet niet ter zake, die komt niet langs in een koets en laat simpelweg de boodschapper stenigen. Jammer voor Amalia, dat wel, maar het is een baan en je kunt ontslag nemen. En na alle media shit, toelage, groene draak, kosten paleizen, terugkomen van een goedgekeurde vakantie enz zou ik opstappen. Het volk kiest Rutte, zwijgt, maarfluit het toegift uit.
 • Arend van Faassen

  2 weken geleden
  Je kunt discussiëren over de vraag of het erfelijk koningschap nog van deze tijd is. Maar stop met de kosten. Een president is ook niet gratis en ook die verkiezingen kosten geld. En na de 1e komt de 2e etc die allemaal een goed pensioen moeten hebben. Als je kijkt wat er met oud en nieuw de lucht in gaat voor een paar uurtjes plezier voor liefhebbers (zo'n 70 mlj, excl kosten gemeensschap) is de koning waar de liefhebbers ervan een heel jaar plezier hebben nog niet eens zo duur (zo'n 50 mlj)
 • M.H. van den Brink

  2 weken geleden
  De troonrede wordt niet geschreven door de vorst(in) . Het geldbedrag dat aan hen wordt betaald is door de volksvertegenwoordigers goedgekeurd. Dus dit soort uitspraken kan en mag de koning niet doen. Staatsrechtelijk is dit zo geregeld. De koning is onschendbaar, de verantwoordelijkheid ligt bij de regering.
 • B Zieleman

  2 weken geleden
  Het is niet gepast, maar wat moet men anders doen om duidelijk te maken dat dit beleid voor de gewone burger niet meer te doen is? Ik hoop dat het nu ook bij het Koningshuis duidelijk is geworden. Waarom hebben wij eigenijk nog een Koningshuis? Voor het aanzien? De status? Rutte en Kaag regeren, niet de Koning en Koningin. Ik denk dat het Koningshuis sympathie van de bevolking zou krijgen als in de troonrede gezegd zou worden dat er flink in de kosten daarvan gesneden zou worden. Maar ja, helaas
 • Arend van Faassen

  2 weken geleden
  jos putker, daar hebben we mogelijkheden voor ontworpen. Die hete verkiezingen. Als we voor elk dubbeltje fat de overheid wel of niet uitgeeft een referendum houden blijven we bezig. Daarnaast zijn er voldoende andere fatsoenlijke methoden denkbaar om je mening te ventileren.