Volgens Remkes kan het stikstofprobleem het best opgelost worden met het opkopen van zo'n 500 bedrijven.
Volledig scherm
Volgens Remkes kan het stikstofprobleem het best opgelost worden met het opkopen van zo'n 500 bedrijven. © ANP

Stelling | Het uitkopen van boeren moet altijd op basis van vrijwilligheid

JOUW MENINGStikstofbemiddelaar Johan Remkes pleit ervoor 500 tot 600 grote stikstofuitstoters binnen een jaar fors aan te pakken óf uit te kopen.

5 reacties

 • Teun van Unen

  2 maanden geleden
  Boeren : blijf zitten waar je zit maar verroer je wel. Er moet beter gekeken en geïnvesteerd worden in innovatie (ook door de overheid!!) want er zijn veel mogelijkheden de uitstaat drastisch te verminderen.
 • Timo Aarnink

  2 maanden geleden
  Dat is heel simpel waarom de boeren overall de schuld van moeten krijgen denk ik, grote bedrijven gaat veel meer geld in rond die hebben een financiële machtspositie. Dat gaat allemaal de doofpot in!
 • Miranda Jansen

  2 maanden geleden
  Er moet veel meer gekeken worden naar andere oorzaken van teveel stikstofuitstoot. Nu krijgen boeren 'overal' de schuld van en moeten 'ervoor boeten', terwijl de meeste andere oorzaken buiten beschouwing worden gelaten. Dat vind ik onterecht, zeer onrechtvaardig en onverstandig!
 • Christ Kanters

  2 maanden geleden
  Waarom geven we de landbouw en vee teelt hier de schuld van , terwijl er duizenden vliegtuigen over ons land vliegen , er honderden vervuilde fabrieken draaien , en een bewuste overbevolking gecreëerd word, welke gevolgen krijgt de zuivelindustrie , de vlees industrie , dat word onbetaalbaar , met duurder en slechter voor de consument , en veel slechtere omstandigheden voor de dieren . in het houden en slachten .
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Uitkopen, al dan niet vrijwillig, is geen optie meer. De stikstof problemen zijn de afgelopen 30 jaren geëscaleerd . Ook de andere vervuilende aspecten van de intensieve veehouderij (KRW, fosfaat, soja vernietigen regenwoud, etc. etc.) maken dat hier rigoureus ingegrepen moet worden. Agrarische gronden dus niet uitkopen, maar nationaliseren. Boeren krijgen een vergoeding. De grond wordt vervolgens ingericht en gebruikt voor natuurinclusieve landbouw en veeteelt.