Verschillende horecazaken sluiten op sommige dagen omdat er geen personeel te krijgen is.
Volledig scherm
Verschillende horecazaken sluiten op sommige dagen omdat er geen personeel te krijgen is. © Frank de Roo

Stelling | Horeca en reisbranche moeten dezelfde salarissen hanteren als de GGD

JOUW MENINGHoreca en reisbranche zijn bang dat hun personeel wegloopt om bij de GGD te gaan werken, omdat die hogere salarissen biedt.

10 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind dat de horeca veel meer moet verdienen,dat kan ook,
 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  Als je geen personeel kan krijgen dan moet je de salarissen verhogen. Zodra het als bedrijf niet uitkan om het loon te betalen dan kan het niet meer uit en moet je stoppen.
 • Albert van der Mey

  2 maanden geleden
  Toeslag in de horeca is doorgaans 0%. Althans dat heb ikzelf mogen ervaren in 2016 bij een landelijk hotel keten. Met de stijgende kosten voor levensonderhoud is de keuze dan snel gemaakt. Bij de GGD zal je wel minder fooi krijgen.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Werken voor de gezondheid van mensen, incl. het vaccineren bij de GGD is nou eenmaal meer belangrijk dan biertjes rondsjouwen in de horeca.Door vergrijzing en steeds betere gezondheidszorg, zijn er steeds meer mensen nodig in de zorg. En die zijn dus niet beschikbaar om t-bonesteaks uit te serveren. Tsja... erg hé.
 • M Van Deventer

  2 maanden geleden
  Marktwerking? Het probleem is dat de GGD met hulp van de overheid beschikt over onbeperkt gratis geld. Daar is bij marktwerking niet tegen te concurreren.