Yvonne Oldenburg, eigenaresse van 't Pannenkoekhuis in Ugchelen, protesteerde begin vorig jaar al een keer tegen de coronaregels. Nu zegt ze gasten niet naar hun coronapas te zullen vragen.
Volledig scherm
Yvonne Oldenburg, eigenaresse van 't Pannenkoekhuis in Ugchelen, protesteerde begin vorig jaar al een keer tegen de coronaregels. Nu zegt ze gasten niet naar hun coronapas te zullen vragen. © Maarten Sprangh

Stelling | Ik ga gerust eten bij een restaurant dat weigert te controleren op coronatoegangsbewijzen

JOUW MENINGDe eigenaresse van een pannenkoekenrestaurant in Uchgelen is niet van plan te gaan controleren of mensen die willen komen eten een coronatoegangsbewijs hebben. ,,Het gaat supergoed met de besmettingscijfers, dus dit slaat nergens op‘’, zegt Yvonne Oldenburg van ‘t Pannekoekhuis.

14 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  Goed zo Eric, nu weten we wie de Moll is...
 • A Nijland

  1 jaar geleden
  Ik blijf het raar vinden dat mensen elkaar willen verplichten tot vaccineren. De ongevaccineerde loopt toch het meest risico, waarom willen we zo graag iemand anders weer tot iets verplichten. Als ik ben ingeënt loop ik toch minder risico om Covid op te lopen? in ieder geval minder ernstig, dan is het klaar toch? Er is zoveel angst gezaaid, en dat is fout. Een ongevaccineerde bedreigt mij toch niet? nee alleen zichzelf, nou dan. Oh ja en volle ziekenhuizen? die komen er toch wel, kan ook van ..
 • Eric Moll

  1 jaar geleden
  Vaccinaties reduceren het risico, de besmettingen verlopen minder heftig mét vaccinatie en gevaccineerd ben je een kleiner risico voor anderen. Voor mij redenen genoeg blij te zijn met mijn prikken, ga zodra het kan zelfs voor een derde prik. Wat mij betreft mag de zachte dwang omgezet worden in een plicht, net als bij de leerplicht, de gordelplicht, de inentplicht voor babies en de verplichte Hepatitis-B vaccinatie voor mensen werkzaam in de zorg. Wil je dit niet, dan zoek je maar ander werk.
 • Mart Flierman

  1 jaar geleden
  Schieten zichzelf hiermee in de voet als ze erin meegaan. Ja er zullen genoeg mensen weer uitgaan, maar ook genoeg groepen waar 1 of 2 mensen niet gevaccineerd zijn solidair als groep besluiten helemaal niet naar zulke gelegenheden te gaan. Samen uit, samen thuis. Horeca moet eens veel daadkrachtiger gezamenlijk opstaan tegen deze belachelijke opgedrongen deurselectie. Nog afgezien van de capaciteit om alles bij te gaan houden en de tijd die de controles kosten moet je dit helemaal niet willen.
 • J. Albers

  1 jaar geleden
  Klaar met die flutregels over passen of QR code! Deze flutregelgeving zorgt voor tweedeling in de maatschappij! En dat is iets wat ik nooit zal accepteren! Kortom Juist de gelegenheden die hopelijk massaal deze ongein gaan negeren krijgen mijn steun, support en geld.