Het inenten tegen corona van jonge(re) kinderen in het buitenland.
Volledig scherm
Het inenten tegen corona van jonge(re) kinderen in het buitenland. © BELGA

Stelling | Ik laat mijn kind (5 - 11 jaar) vanaf volgende week vaccineren

JOUW MENINGVanaf volgende week dinsdag krijgen 1,3 miljoen ouders met kinderen van 5 tot en met 11 jaar een uitnodiging om hun kind te laten vaccineren tegen corona. Kinderarts en OMT-lid Károly Illy adviseert ouders die ‘de kans op schoolsluiting zo klein mogelijk willen maken hun kinderen te laten vaccineren’.

12 reacties

 • Gols

  4 dagen geleden
  Een groot dilemma. Waarom vaccineren als kinderen nauwelijks ziek worden. De andere kant: waarom je kind niet vaccineren terwijl je dit zelf wel hebt gedaan, zo onthoud je ze een mogelijkheid die je jezelf wel geboden hebt. Blijven ze gezond met vaccinatie was het wellicht overbodig; doe je het niet en worden ze ziek vergeef je het jezelf nooit. Over een aantal jaar zal pas blijken wat wijs is te doen. Veel wijsheid voor nu toegewenst.
 • H. Sax

  4 dagen geleden
  @ R Peters, U geeft het enige juiste antwoord! 👍 Niemand heeft het recht om in deze over een kind van anderen een mening hebben of te denken te moeten kunnen beslissen! 👏👏
 • Ellen Beek

  4 dagen geleden
  Ik blijf het als ouder lastig vinden. Waarom zou mijn kind de verantwoordelijkheid moeten nemen wanneer heel veel volwassenen dit niet doen, terwijl de kinderen zelf praktisch geen last hebben van?
 • M.H. van den Brink

  5 dagen geleden
  Als er genoeg besmettingen komen keert de wal het schip wel. Niet genoeg leerkrachten meer, sluiten de scholen noodgedwongen. Dit is ook één van de grote zorgen die ook bij de gezondheidszorg spelen. Nu werken er al mensen die eigenlijk in quarantaine zouden moeten.
 • R Peters

  5 dagen geleden
  Laat dit lekker bij de ouders zelf, wij hoeven hier niet onze mening over te geven.