Naar de kerk op Urk, zoals hier de Sionkerk.
Volledig scherm
Naar de kerk op Urk, zoals hier de Sionkerk. © Rob Voss

Stelling | Kerken moeten met Pasen stelling nemen en hun deuren helemaal sluiten

jouw meningVerbazing in het hele land, zondag: kerken die vol overtuiging weer open gaan. Terwijl de kroeg dicht móet blijven, gelden er geen regels voor kerken en moskeeën. De vrijheid van godsdienst in ons land, verbiedt de overheid hen regels op te leggen. Lang niet alle kerkgangers zijn blij met die volle kerkgangers. 

10 reacties

 • aalt dokter

  4 maanden geleden
  Kerken sluiten? Maar wel allemaal naar de natuurgebieden met loslopende honden en naar het strand?? Waarom tegen de kerken ageren maar niet tegen het publiek wat zorgt voor overlast in natuurgebieden???
 • Marietje

  4 maanden geleden
  De regels dienen z.s.m. te worden aangepast, zodat iedereen hetzelfde wordt behandeld waardoor kerkgangers niet meer mogelijkheden krijgen dan de rest. De huidige discriminerende regels creëren wrijving, en door de korte lontjes escaleert de boel al snel.
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Men zou in deze kerken nog eens moeten lezen wat de catechismus zegt over het vijfde gebod!
 • Gerrit Duerink

  4 maanden geleden
  Ik zeg flauwekul. Onze kerk is veilig open, veiliger dan wanneer jij nu naar de supermarkt gaat. Geloven gaat over samen, je hebt elkaar nodig daarom is het juist belangrijk om met Pasen het moment om samen te proclameren: Jezus is opgestaan !
 • Paul Eijk

  4 maanden geleden
  Mensen die zich niet aan de regels houden en of niet willen vaccineren moeten die de zelfde IC behandeling krijgen? Een arts zei dat ze dat wel eiste.